Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 2&[#]8217;inci sıra Zonguldak Milletvekili Adayı olarak gösterilen ve &[#]8216;Sürpriz isim&[#]8217; olarak değerlendirilen Avukat Ünal Demirtaş adaylığı konusunda değerlendirmelerde bulundu. Kontenjan adayı olarak milletvekili adayı olduğunu belirten ve her aday adayının kendisine göre iyi kriterleri olduğunu vurgulayan Demirtaş, &[#]8220;Bizim mesleki faaliyetimiz ve madencilik ile ilgili ilişkilerimiz ön plana çıktı ve genel merkezimiz de bunu bu şekilde üşünmüştür diye düşünüyorum. Sonuçta ilimiz emeğin başkenti olarak tabir edilen bir şehir. Ben de madenci bir ailenin çocuğuyum. Dolayısıyla emeğin ne olduğunu biliyorum. Genel merkezimiz bu özelliklerimizi değerlendirmiştir diye düşünüyorum&[#]8221; diye konuştu.

&[#]8220;EMEĞİN NE OLDUĞUNU BİLİYORUM&[#]8221;

CHP&[#]8217;den milletvekilliği adaylığı sıralamasında 2&[#]8217;inci sırayı alarak dikkatleri üzerine çeken Ünal Demirtaş, adaylık süreci konusunda şöyle konuştu &[#]8220;Genel Merkezimiz, parti meclisinden çıkarmış olduğu kararda eğilim yoklaması kararı aldı. Bunun da hukuksal anlamda bir yaptırımı yok. İkinci sıraya da kontenjan adaylığını koydu. Burada amaç bölgeler dengeleri gözetmekti. Bütün Zonguldak&[#]8217;ı kucaklayacak bir proje hazırlandı ve bu şekilde uygulamaya konuldu. Eğilim yoklamasında da ilk 4&[#]8217;e Ereğli&[#]8217;den bir aday olmadı. Biz bunu Ereğli ve Alaplı olarak ele alıyoruz. Eğilim yoklamasında buralardan bir aday çıkmayınca kontenjan sıralamasını da Ereğli&[#]8217;ye verdi. Kontenjan noktasında bir kadın aday kullanılabilirdi. Fakat çıkan sonuçlara baktığımız zaman 100&[#]8217;ün üzerinde kadın adayımız var. Eğilim yoklamalarında ilk sıraları alan kadın adaylarımız var. Bunların hepsi değerlendirildi diye düşünüyorum. Yapılan incelemeler sonucunda da bizi tercih ettiler. Bizim de artı yönlerimiz var. Bunlara baktılar ve bizi seçtiler. Genel merkezimiz ve Genel Başkanımız bu konuda şahsım adına büyük teveccüh gösterdiler. Bu süreç içerisinde Genel Merkezimiz tarafından birden fazla kriter göz önünde tutuldu diye düşünüyorum. Partimizde bir çaba mevcut. Bu çaba için kişisel gayretlerim olacak. Listeye baktığımız zaman, partimizin listesi gerçekten güzel bir liste. Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin bir programı ve vaatleri var. Bunlar daha kamuoyuna yansımadı. Bunlar açıklanma noktasına geldiği zaman bunları halkımıza anlatacağız. Zonguldak&[#]8217;ı daha güzel günlere nasıl taşıyacağımız yönünde somut projelerimiz var. Her aday adayımızın kendi alanında iyi olduğu noktalar vardır. Bizim mesleki faaliyetimiz ve madencilik ile ilgili olan alakamız ön plana çıktı ve genel merkezimiz de bunu bu şekilde düşünmüştür diye düşünüyorum. Sonuçta ilimiz emeğin başkenti olarak tabir edilen bir şehir. Ben de madenci bir ailenin çocuğuyum. Ailem halen köyde oturuyor. Aynı zamanda çiftçilik yapıyorlar. Kardeşlerim de işçiler, ben kendim de inşaatlarda amelelik yaparak okuyan birisiyim. Dolayısıyla emeğin ne olduğunu biliyorum. Genel merkezimiz bu özelliklerimizi değerlendirmiştir diye düşünüyorum.&[#]8221;

&[#]8220;BÖLGESEL AYRIMCILIK YAPILMASINI ŞİDDETLE REDDEDİYORUM&[#]8221;

Bölgesel milletvekili adaylığı konusuna da değinen CHP 2&[#]8217;inci sıra Milletvekili Adayı Demirtaş, &[#]8220;Kamuoyunda şahsıma yönelik Ereğli milletvekili olacak gibi söylemler oluyor. Bir kişinin evinin coğrafi anlamda bir yerde olmuş olması o kişinin başka bir yerde olmasına engel değil. Benim yerim belli yurdum belli, tarlam var sapanım var. Yani benim köyde olmam veya Ereğli&[#]8217;de olmam bütün kentin sorunlarından uzaklaşacağım anlamına gelmez. Bütün Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarını çözmeye talibiz, hatta bütün Türkiye&[#]8217;nin sorunlarını çözmeye talibiz. Bölgesel ayrımcılık olmayacak, beklide tam tersi olacak belki Çaycuma&[#]8217;ya veya Devrek&[#]8217;e daha fazla zaman ayıracağız. Bölgesel ayrımcılık yapılmasını şiddetle reddediyorum. Partimizin milletvekillerinin hiç birisi bu güne kadar bölgeselcilik yapmadılar ve yapmayacaklardır. Bunu dışarıdan yapılan bir yakıştırma olarak görüyorum. Diğer partilerin adayları ile ilgili görüş bildirmem olumlu olmaz. Onlar da kendilerine göre liste çıkarttılar, bunu değerlendirecek olan ben değilim, bunu değerlendirecek olan Zonguldak&[#]8217;ımızın güzel insanlarıdır. Bunu sandıkta göreceğiz. Zonguldak&[#]8217;ımızın büyük sorunları var, bu sorunları çözecek olan milletvekillerimizin gelmesini istiyorum. İktidar ve muhalefet milletvekillerinin birlik içerisinde sorunların ele alınmasını ve çözülmesini istiyoruz. Zonguldak kan kaybediyor ve gün geçtikçe eriyor. Sorunların çözümü AK Parti iktidarında gerçekleşmeyecektir ve bu bir gerçektir. İktidar değişikliği şarttır, bu nedenle Zonguldak için Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin iktidar olması gerekiyor. Genel Merkezde bir takım görüşmelerim olacak. En geç Perşembe günü Zonguldak&[#]8217;ta olacağım. Partililerimizle ve takım arkadaşlarımızla bir değerlendirme yapacağız, strateji belirleyeceğiz. Bunların sonunda da yol haritamızı belirleyeceğiz. Daha sonra da çalışmalarımıza başlayacağız. Halkımızla kucaklaşacağız&[#]8221; açıklamasında bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi