Zonguldak´ın Kdz. Ereğli ilçesinde CHP Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi.
Programa CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Ereğli Belediyespor Klup Başkanı Özkan Özyağcı, İl Genel Meclis ve Belde üyelerinin yanı sıra çok sayıda CHP´li izledi. CHP İlçe binasında gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. CHP Gençlik Kolları Saymanı Erkut Sever, günün anlam ve tarihi konusunda bilgi verdi. CHP Gençlik Kolları Başkanı Yelda Karamanoğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Çanakkale Zaferi´nin kolay kazanılmadığının, bugün bu topraklarda yaşıyorsak bunun başlıca sebebinin Çanakkale Savaşı ve önemi olduğunun altını çizdi. Çanakkale´nin sadece Türkiye´nin değil, yakın dünya tarihinin en önemli sayfalarından biri olduğunu belirten Başkan Karamanoğlu açıklamalarına şöyle devam etti:
"Ebedi devlet olma şuuruna ermiş Türk Milleti, Çanakkale´de tarihine emsalsiz bir destan kazanmıştır. Çanakkale Savaşları kadar bir harbin sonucuna etkili olmuş ve bir milletin alın yazısını belirlemiş bir olaya tarihte çok az rastlanır. Askerlerine ´Ben size taarruz değil, ölmeyi emrediyorum´ diyen güçlü ses, Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923´te Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde ´Türkiye Devletinin yönetim şekli Cumhuriyettir´ diye haykırmıştır. Programda CHP Gençlik Kolları üyeleri Çanakkale Zaferini konu alan şiir ve komposizyonlarını okuduktan sonra Çanakkale Savaşı ve Zaferini anlatan slayt gösterisi izlendi.
Programda Gençlik Kolları Başkanı Yelda Karamanoğlu´nun seslendirdiği Çanakkale Kahramanlık Türkülerine izleyenlerde katılarak birlikte söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi