CHP Zonguldak İl Kongresi 16 Şubat 2020 Pazar günü yapıldı. Hakkı Güney ile Murat Pulat'ın yarıştığı kongrenin galibi Murat Pulat oldu.

Kurultay delegesi bile yapılmayanların, seçim günü ittifak yapıp, ertesi gün birbirine ateş açanların seçimin galibi gibi gezmeleri dikkat çekiyor.

Peki, CHP İl Kongresi'nde aslında ne oldu? Kongrede kimin kimi desteklediğine bakarak "O kazandı, bu kaybetti" şeklinde haberler çıktı.

Merkez İlçe seçiminin galibi Harun Akın, İl Kongresi'nde Hakkı Güney'i destekledi. Ama seçimi Murat Pulat kazandı. Harun Akın mı kaybetti?

Milletvekilleri Çaycuma ile hareket etti. Önce Osman Yayla, sonra Turhan Oral dediler. Seçimi kaybedeceklerini görünce Oral'dan desteği çektiler.

Kongreye üç aday girse seçimi kesin Hakkı Güney kazanıyor. Turan Oral ile Murat Pulat ikincilik için yarışıyordu.

Çaycuma'dan Umut Başoğlu ve Tuncay Akyol kurultay delegesi olarak yazılınca ortalık karıştı. Şerafettin Turpçu, Ali İhsan Köktürk, Şerafettin Turpcu barıştı!

Karanlıkta birbirine ateş eden herkes, sabah gün ağarınca barıştı. Milletvekilleri, Çaycuma ile görüşüp Turhan Oral'dan desteğini çekti.

Turhan Oral, adaylığını geri çektiğini açıklayınca Oral'a destek veren ekibin oyları Murat Pulat'a kaydı. Kongrenin seyri bir anda değişti.

Hakkı Güney'in, yani Harun Akın ve Halil Posbıyık seçimi kazanmış olmasın diye birleşen Şerafettin Turpcu ve Bülent Kantarcı, kısa sürede birbirine girdi.

Alaplı'yı Kemal Haberal, Çaycuma'yı Bülent Kantarcı, Ereğli'yi Şerafettin Turpçu organize etti. Ama ertesi gün herkes birbirine girdi.

CHP İl Başkanı seçilen Murat Pulat ile Harun Akın 30 yıla varan dostluğu var. 2001 yılında Murat Pulat'ı ilçe Başkanı yapan Harun Akın'dı.

Sonra Harun Akın, Murat Pulat'ın desteğiyle İl Başkanı ve ardından Milletvekili oldu. Merkez İlçe Kongresi'nde Murat Pulat ve Harun Akın Ebru Uzun'u destekledi.

Murat Pulat'ın mazbata töreninde en yakınındaki isim yine Ebru Uzun'du. Bu uzun yolda Harun Akın ve Murat Pulat birbirlerini üzmediler, küsmediler.

Merak edilen tek şey Murat Pulat'ın kongreye çok kısa bir süre kala il başkanlığı için nasıl ikna edildiği. Bu operasyon zamanla gün ışığına çıkacak.

Ancak, desteklediği listede üst kurul listesine bile giremeyenlerin Ankara'da kongre kazanmış gibi gezmeleri de anlaşılır gibi değil.

Adam, Ankara'da "Kongreyi kazandım" diyor. "Kurultay delegesi oldun mu?" diye soruyorlar. O cevap veriyor: "Harun Akın olamadı."

Kongrenin özeti bu.