Çaycuma Belediyesi, Çaycuma Kaymakamlığının da katkılarını alarak herhangi bir nedenle ilçe dışında yaşamak zorunda kalan Çaycumalıların memleket hasretini gidermek, dostlukları tazeleyip kuşaklar arasında bağlantı kurmak, bilgi ve birikimlerini ilçeye aktarmak, hemşeri dayanışmasını güçlendirmek ve ilçenin sorularıyla çözüm yollarını hep birlikte tartışmak, Çaycuma için akılları, gönülleri birleştirmek amacıyladüzenlediği "Çaycumalılar Buluşuyor" etkinliğinindördüncüsü yapılıyor. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, etkinliğin, bu yıl, 4 -5 Mayıs tarihlerinde yapılacağını açıkladı. Etkinliğe iki gün boyunca Türkiye'nin tüm bölgeleriyle Almanya'daki gurbetçilerden de katılım beklediğini söyleyen Kantarcı, tüm Zonguldak halkını Çaycuma'daki buluşmaya davet etti.

MÜZE EV'DE SERGİLER AÇILACAK

4 Mayıs Cumartesi günü kayıt işlemleri ile başlayacaketkinlikte Çaycuma Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları Ekibi bir gösteri yapacak. Katılımcılar daha sonra kortej halinde Atatürk Anıtı'na kadar yürüyecek. Burada Belediye Bandosunun çalacağı ti sesi saygı duruşunda bulunulduktan sonra hep birlikte İstiklal Marşı okunacakve Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılacak. Kortej daha sonra Yeni Mahalle Uğur Mumcu Caddesi'ndeki Müze Ev'e kadar yürüyerek Çaycuma Kent Konseyi tarafından hazırlanan "Çaycuma Yöresi Geleneksel Ev Yaşamı Sergisi" ile emekli madenci Alaaddin Kara'nın "Çaycuma'dan Madenci Yüzleri" adlı fotoğraf sergisininaçılışını yapacak.

BU YIL İLK KEZ ÇAYCUMA ÖDÜLLERİ VERİLECEK

Çaycuma Belediyesi SEKA Sosyal Tesisleri'nde verilecek öğle yemeğinin ardından Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki etkinliklere geçilecek. Kent Konseyi Tiyatro Ekibi'nin"Yetişiysamallıkyanıya" adlı skecinin izlenmesinin ardından, bu yıl Çaycuma Belediyesi tarafından ilk kez verilecek olan "Çaycuma Ödülleri" sahiplerine teslim edilecek.

İLK SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ: "BİLİMİ SEVİYOR, BİLİMİ KEŞFEDİYORUM"

Etkinlikte yine bu yıl bir ilke daha imza atılarak, buluşmaların birer sosyal sorumluluk projesiyle taçlanması sağlanacak. Buna göre "Çaycumalılar Buluşuyor" düzenleme komitesi, her yıl bir proje açıklayıp Çaycumalıların el ele vererek hayata geçirmesini sağlayacak. Geleneksel hale getirilmesi planlanan projenin ilki Zeynep ve Ali Hasırcı öğretmenlerin köy çocuklarına yönelik"Bilimi seviyor, bilimi keşfediyorum"adlı çalışması olacak. Etkinlikler kapsamında yapılacak sunumla proje tanıtılırken, hep birlikte daha da büyütmenin yolları aranacak.

PROF. TARIK ŞENGÜL VE PROF. AHMET ERCAN SUNUM YAPACAK

Ardından ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarık Şengül, "Değişen Dünyada Yerini Bulmak: Maden/ci Kentlerinin Geleceği Üzerine" konulu bir sunum yapacak. Şengül dünyada küçülen maden kentlerinin bir sosyoekonomik yapıdan diğerine geçerken sürecin nasıl yönetildiğini, aynı süreçlerden geçen Çaycuma'da yerelin rolü ve hemşeri dayanışmasının önemi üzerine bir sunum yapacak. Ardından moderatörlüğünü Çaycuma ve Çevre Köyleri Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu'nun yaptığı forum yapılacak. Forumda İTÜ Fen Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Dışarıdan bir gözle bakınca Çaycuma" adlı sunum yapacak.

MADENCİ KOROSU KONSER VERECEK

Akşam ise Şef Mustafa Kömürcü yönetimindeki Zonguldak Madenci Korosu bir konser verecek. Tüm elemanları yeraltında çalışan işçi ve mühendislerden oluşan ve Fatih Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen koro etkinliğe büyük renk katacak.

İKİNCİ GÜN GEZİ YAPILACAK

Etkinliğin ikinci gününde ise SEKA Sosyal Tesislerinde yapılacak sabah kahvaltısının ardından Filyos Çayı kenarına belediye tarafından yaptırılan Yaşam Park Alanı gezilecek. Çaycuma içinde yapılacak mini gezinin ardından Zonguldak'a geçilerek Maden Müzesi ve Gökgöl Mağarasını gezilecek. Zonguldak'tan Çaycuma'ya Sapça, Güdüllü üzerinden geçen eski Zonguldak-Çaycuma karayolundan dönülmesinin ardından son bulacak.

ETKİNLİK PROGRAMI ŞÖYLE:

4 Mayıs 2019 Cumartesi

10.30 Belediye Önünde Buluşma ve Kayıt

Halkoyunları Gösterisi

11.00 Atatürk Anıtına Yürüyüş

Bando Eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın Okunması

Çelenk Töreni

11.30 Müze Ev Sergi Açılışları

"Çaycuma Yöresi Geleneksel Ev Yaşamı Sergisi"

Düzenleyen: Çaycuma Kent Konseyi

"Çaycuma'dan Madenci Yüzleri" Fotoğraf Sergisi

Alaaddin KARA

12.30 Öğle Yemeği

Stantlarda kent dışından gelen konuklarımızın kendini tanıtımı

Yer: Çaycuma Belediyesi SEKA Lokali

14.00 Skeç: "Yetişiysamallıkyanıya"

Açılış Konuşmaları

"Çaycuma Ödülleri" Töreni

2019 Sosyal Sorumluluk Projesi Sunumu: "Bilimi seviyor, bilimi keşfediyorum"

Sunum: "Değişen Dünyada Yerini Bulmak: Maden/ci Kentlerinin Geleceği Üzerine"

Prof. Dr. Tarık ŞENGÜL(ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü)

Forum: Değişen Dünyada Yerel Dayanışma

Moderatör: Savaş ÇİLOĞLU (Çaycuma ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Derneği Başkanı)

Sunum: Dışarıdan bir gözle bakınca Çaycuma

Prof. Dr. Övünç Ahmet Ercan (İTÜ Fen Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü)

19.00 Madenciler Korosu Konseri

Yer: Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi

5 Mayıs 2019 Pazar

09.30 SEKA Sosyal Tesislerinde Buluşma

11.00 Yaşam Park Gezisi

Zonguldak Maden Müzesi Gezisi

Gökgöl Mağarası

Sapça üzerinden Çaycuma'ya dönüş

Editör: Pusula Gazetesi