Türk Eğitim-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliği 2011-2012 eğitim-öğretim yılı birinci döneminin sona ermesi nedeniyle ailelerin karne dönemlerinde düştüğü bazı yanlış yaklaşımlar konusunda hatırlatmalarda bulundu.

Öğrencilerin başarısızlığının aile sorunlardan da kaynaklanabileceğini ifade eden Türk Eğitim-Sen Çaycuma İlçe Temsilcisi Zerrin Güneş; “2012 eğitim ve öğretim döneminin ilk yarısı 20 Ocak´ta sona eriyor. Zayıf ya da beklenen düzeyde notların olmadığı karneleri getirdiği için ailesi tarafından cezalandırılan öğrencileri şimdiden karne korkusu sardı. Fakat bu karnelerin sorumluluğunun yalnızca çocuklara yüklenmesi haksızlık olacaktır. Öğrencilerin başarısız olduğu dersler karşısında ailenin vereceği tepkilerden korkması ve psikolojik olarak etkilenmesi olarak tarif ettiğimiz ´karne sendromu´na karşı ailelerin hassas olması gerekmektedir. Bu dönemde öğrenci yaşadığı şaşkınlık, korku ve endişe nedeniyle depresif davranışlar sergileyebilir, aileden ve okuldan uzaklaşabilir. Ailenin zayıf bir karne karşında göstereceği tutum öğrencinin eğitime ve okula bakışında önemli rol oynar. Zayıf bir karnenin sorumluğu sadece öğrenciye yüklenmemelidir çünkü çocuğun okuldaki başarısı aileden aldığı eğitimle paraleldir" şeklinde konuştu.

Kötü bir karnenin arkasında birçok neden olabileceğini belirten Güneş, aile içinde yaşanan sorunlar, çocuğun kendine ait bir çalışma davranışlarındaki yanlışlıklar, arkadaş çevresi, öğretmen-öğrenci ilişkisi, dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü ve depresyon gibi sorunların zayıf bir karnenin alt sebepleri olarak incelenebileceğini vurguladı.

Editör: Pusula Gazetesi