Çaycuma&[#]8217;da KESK Çaycuma Bileşenleri, Selüloz-İş, Belediye-İş, Haber-İş ve TES-İş&[#]8217;ten oluşan Çaycuma Sendikalar Birliği ortaklaşa 1 Mayıs etkinliği düzenledi. İlçe merkezinde düzenlenen kutlamaya CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, İl Genel Meclisi Üyesi Umut Başoğlu, Selüloz-İş Şube Başkanı Süleyman Karakabak, Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Belediye-İş Temsilcileri Kutay Sungur ve Sedat Özcan, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam, Çaycuma ADD Başkanı Bayram Cura, Çaycuma İşçi Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Çaycuma Kültür ve Sanat Evi Derneği Başkanı Ömer Yılmaz&[#]8217;ın yanı sıra eğitimciler ve sendika işçilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.


Selüloz-İş Şube Başkanı Süleyman Karakabak ve Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, yaptıkları konuşmada 1 Mayıs&[#]8217;ın önemine vurgu yaptı. Günün anlamı ile ilgili olarak konuşma yapan Selüloz-İş Çaycuma Şube Başkanı Süleyman Karakabak yaptığı konuşmada, &[#]8220; Bugün Türkiye&[#]8217;de ve Dünyada Emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayram&[#]8217;ını kutlamak için emeğin dayanışmasını göstermek için alanlardayız. Bugün 34 yıl önce Taksim&[#]8217;de katledilen 37 yurtseverimizi anmak için, barış için, demokrasi ve insanca bir yaşam elde edebilmek için işçisi, memuru, emeklisi, çiftçisi ile omuz omuza meydanlardayız&[#]8221; dedi.


KESK Çaycuma Bileşenleri adına Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol da; &[#]8220;Yoksullaşmanın, savaşların, sömürünün hayatlarımızdaki önemi değişmedi ve değişmiyor. Bizlere dayatılan savaşı, güvencesiz çalışma koşullarını, özelleştirmeleri, yoksulluğu, toplumsal cinsiyetçi uygulamaları reddederek 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü&[#]8217;nü yaşatmaya ve mücadelemizi vermeye devam ediyoruz.


1 Mayıs, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. 1 Mayıs her defasında daha da büyüyen eşitlik ve özgürlük mücadelesinin hiç sönmeyen ateşidir. İlk kez kutlandığı 1890 yılından bugüne 120 yıldır sönmeyen ve taleplerinin can yakıcılığını kendi görkemine taşıyan bir ateştir.


Sermayenin saldırıları karşısında verilen emek mücadelesinin kazanımlarını daha da artırabilmek için Türkiye ve dünyanın her yerindeki işçi ve emekçiler bu yıl da meydanlarda.


1 Mayıs 1977 yılında İstanbul Taksim&[#]8217;de kontrgerilla tarafından katledilen işçi ve emekçilerin katillerinin bulunması ve tüm siyasi cinayetlerin açığa çıkarılması, Türkiye&[#]8217;nin karanlık tarihinin aydınlatılması için bugün yüz binlerce işçi ve emekçi Taksim&[#]8217;deler. 1 Mayıs 1977 katliamında yitirdiğimiz tüm yitirdiklerimizin anısını ve TÖB-DER&[#]8217;e, DİSK&[#]8217;e ve diğer emek örgütlerine karşı yapılan her türlü hukuksuz ve zalim uygulamaları, baskıları, ödenen bedelleri unutturmamak için Taksim başta olmak üzere yurdun dört bir yanında alanlardayız.


1 Mayıs; sendikasız, sigortasız, kötü çalışma koşullarına mahkûm edilen, asgari ücretle çalıştırılan işçilerin ve emekçilerin mücadeleyi yükselttikleri bir gündür&[#]8221;şeklinde konuştu. &[#]8220;Zincirlerimizden başka kaybedecek başka bir şeyimiz yok&[#]8221; konulu tiyatro gösterisinin ardından davul-zurna eşliğinde halayların çekildi.


Editör: Pusula Gazetesi