Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Yılmaz, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği okullardaki okul sağlığının iyileştirilmesini teşvik etmek amacıyla yapılan denetimler sonucunda &[#]8220; Beyaz Bayrak&[#]8221; ve sertifika ödülünü Zonguldak TED Koleji&[#]8217;nde düzenlenen törenle aldıklarını söyledi.
Yılmaz, ikili eğitimle toplam 435 öğrencinin eğitim gördüğü okulda toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla, her zaman sağlığın hijyenin ön planda tuttuklarını belirtti. Yılmaz, &[#]8221;Okulumuz 9 farklı köyün öğrencilerini bünyesinde barındırıyor. Okulumuzun Beyaz Bayrak kriterlerine uyarak konusu temizlik olan bu yarışmada ödül almış olmaları son derece manidardır. Okulda bu anlayışın oluşmasına katkı sağlayan bütün eğitim kadromuzu, velilerimizi ve sevgili öğrencilerimizi kutluyoruz. Bu belge 2 yıl süreyle geçerliliğini korurken, kontroller bu süre içinde devam edecek. Kasımlı İlköğretim Okulu olarak Çevreci İlköğretim Okulu yarışması kapsamında &[#]8216;Yeşil Okullar&[#]8217; ve &[#]8216;Mavi Gök, Yeşil Yaprak&[#]8217; projelerine de Ocak ayında müracaatta bulunduk&[#]8221; dedi.
Alaplı Çatak İlköğretim Okulu Müdürü Ayhan Tekin, yaptığı açıklamada &[#]8220;Beyaz Bayrak projesi Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak olarak yürüttükleri Öğrenci Sağlığına Yönelik Temiz ve Sağlıklı Okul projesidir. Okulumuz idaresi, öğretmenleri, öğrenci ve velilerin ortaklaşa yıllar boyu sürdürdüğümüz, okulumuz öğrencilerinin temiz ve sağlıklı ortamlarda eğitim görmeleri gayretlerimize ulaştığımız bu ödül ile tescillendi" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi