Deva Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Ünal Kurt, Perşembe Beldesinde faaliyet göstereceği söylenen Çağ Çelik hurda eritme tesisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kurt basın açıklamasında şunları söyledi; "Daha önce de Çaycuma'mızın doğasına zarar verme ihtimali olan meseleleri hassasiyetle takip ettik. Gereken tepkileri verdik ve çözüm önerilerimizi sunduk.

Şimdi de Perşembe beldemizin sesine kulak veriyoruz. Keçecioğlu mahallemizin sakinlerinin de geçtiğimiz günlerde dile getirdiği, Çağ Çelik firmasının hurda eritme tesisleri kurma girişimini endişe ile takip ediyoruz.

Çünkü; Mahalle sakinleri ile konuyu mütalaa ettik. Gerek kamulaştırma konusunda, gerekse de hurda eritme tesisinin mahallelerinin yanı başına kadar uzaması hususunda son derece rahatsızlar. Akıllarda benzer sorular; acaba Çağ Çelik beldemize çağ mı atlatacak? Yoksa çağ dışı bir yaşam standardına sebebiyet mi verecek? Çevreyi ve doğayı tahrip edip, hayat kalitemizi mi düşürecek? Topraklarımız kamulaştırma ile rızasız şekilde elimizden mi alınacak? Tarım arazilerimizi haritadan silip, arıcılığı yok mu edecek? Meyve sebze bahçelerimizi ortadan kaldırıp, hayvanlarımızı sadece ahırlara mı hapsedecek, yeşilimizi griye mi boyayacak...

Verimli topraklar üzerinde aktif tarım yapıldığı gerçeğini gözardı edip, halkın sesine kulak tıkamak en hafif tabirle haksızlıktır. Her şeyden evvel belde sakinlerimizin ata toprakları üzerinde sağlıklı bir ömür yaşama hakkının kutsiyetine alenen gölge düşürmektedir.

Belli ki halk derin bir kaygı içerisinde, en azından yetkililer gelip ne yapmak istediklerini net bir şekide dile getirmeliler.

Eğer bir sanayi girişimi yapılıyorsa "çevre etki" analizleri yapılmalı. Şayet yapıldıysa kamuoyu konu hakkında bilgilendirilmeli. Halkı teskin edecek, kaygıları giderecek açıklamalar yapılmalı. Bölgenin önemli temsilcileri bir araya gelip iddialar, ispatlar ya da karşı çürütmelerle sorunlu noktalar özelinde istişare edip, çözüm üretmeli.

En önemlisi de resmi merciler ve müteşebbis iş insanları yerel halk ile 'empati' kurup, vicdan muhasebesi ile son karara varmalı.

DEVA Partisi Çaycuma İlçe Başkanlığı olarak elbette, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak suretiyle, çevreyi kirletmeyecek, halk sağlığını tehdit etmeyecek, istihdam yaratacak, istişare kültürüyle yapılacak verimli girişimlerin her daim destekçisi olacağız.

Ama şu asla unutulmamalıdır ki;

ÇAYCUMA'mızın GELECEĞİ MESELESİ PARTİLERİN DE SİYASETİN DE ÜSTÜNDEDİR!

Çaycuma Halkı olarak, eğer doğru adımları vaktinde atmazsak, son pişmanlığın faydasızlığında boğulmaya mahkum oluruz. Biz inanıyoruz;

"Geceye yenilmeyen her insana, ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır".