Jilet ve ağda gibi geçici olan yöntemler hem cilde zarar veriyor hem de istemediğimiz, kurtulmaya çalıştığımız tüylerin daha gür ve kalın çıkmasına neden olabiliyor. Ayrıca istenmeyen tüylerin temizliği her seferinde uzun sürdüğü ve acı verdiği için özellikle kadınlar daha kalıcı çözümlere başvuruyorlar. İstenmeyen tüy ve kıllardan kurtulmak için en çok tercih edilen uygulamalar uzun yıllardan beri lazer epilasyon ve son zamanlarda sık tercih edilen buz lazer teknikleridir. Genellikle yüz bölgesinde, koltuk altı bölgesinde, bacaklarda ve genital bölgede istenmeyen kıl ve tüylerden kurtulmak için bu uygulamalar tercih edilir. Genital lazer epilasyon çoğu kadının tercih ettiği, kıl köklerine lazer ışınlar atılıp kıl köklerinin yakıldığı bir kalıcı uygulama türüdür. Lazer ışınları cildi çok fazla etkilediği için lazer epilasyon uygulaması süresinde güneş ve ışınlarından olabildiğince uzak durmalı, cildimiz fazla yormamalıyız. Belirttiğimiz gibi lazer epilasyon cilt altında bulunan kıl köklerine ışın atımı yaparak kıl köklerini yakar ve kılların tekrar çıkmasını engeller ancak yakma işlemi uygulandığı için lazer epilasyon hassas ve ince bölgeler için oldukça ağrılı, acılı bir süreç olabilir.

Genital Bölge İçin Hangi Yöntem Daha Avantajlıdır?

Genital bölgemiz vücudumuzun diğer yerlerine göre daha ince ve hassas bir yapıya sahiptir. Bu bölgede bulunan istenmeyen tüyleri kendi imkanlarımız ile almak çok riskli olabilir çünkü bu bölge için genellikle ağda ve jilet kullanılır. Profesyonel işlem yaptırmak istediğimizde özenli bir araştırma yapmalı, özenle kliğini seçmeliyiz. Genital lazer epilasyon istenmeyen tüyler için uzun yıllardır kullanılan ve uygulanan bir yöntemdir. Kıl köklerini yakarak istenmeyen tüyleri yok etmeyi amaçlar. Bikini bölgemizdeki deri daha ince olduğu için kıl köklerine yapılan lazer atışların acı ve ağrı seviyesi daha yüksek olur. Buz lazer uygulaması ise ince ve hassas bölgelerde daha büyük avantaj sağlar. Kıl köklerini buz başlığı ile dondurarak istenmeyen tüyleri yok ettiği için acı ve ağrı seviyesi lazer epilasyona göre hiç yok denecek kadar azdır ancak bu işlemlerin hangisi olursa olsun uygulamayı yapacak olan kişinin işini çok iyi biliyor olması, herhangi bir hata yapmaması gerekir.

Genital Bölgede Buz Lazer Tekniği Kimlere Uygulanır?

Lazer uygulamasının açık tenli cilt ve kıl tiplerinde daha az miktarda etkisi olduğu bilinmekte bu nedenle daha acısız bir dönem geçirmek isteyenlerin dışında cilt ve kıl rengi daha açık kişilerin de tercih ettiği popüler sağlık uygulamaları arasında girmiştir. Ancak buz lazer epilasyon tekniğini yaptırmaya karar verdiğinizde detaylı bir araştırma yapmalı, en profesyonel klinik ile çalışmalısınız. Doğru kliniği seçemediğiniz takdirde güzellik uğruna sağlınızı tehlikeye atıp sağlınızdan ve paranızdan olabilirsiniz.

Genital Bölge Epilasyonunda Buz Lazer Uygulaması

Yıllardan beri özellikle kadınlar güzellik algısı içerisinde vücutlarında bulunan kıl ve tüyleri istemezler. Aynı işlemi tekrar tekrar uygulamak hem yorucu hem de daha maliyetli olur. Böyle durumlarda istenmeyen bu kılları yok etmek için de genital lazer epilasyon uygulamasına başvururlar. Ancak lazer epilasyon her kıl tipinde aynı sonuçları vermediği ve çok sancılı geçtiği için kişiler artık buz lazer uygulamasına yöneliyor, kıl köklerini yakmaktansa dondurarak yok etmeyi tercih ediyorlar. Buz lazer uygulaması güneşin zararlı ışınlarından etkilenmediği için yaz aylarında da kullanılabiliyor. Ayrıca uzmanların görüşlerine göre buz lazer tekniğinde her cilt rengi ve kıl tipinde verim alma oranları yakma işlemine göre daha yüksek. Buz lazer uygulaması için daha detaylı bilgi için www.buzlazer.com sayfasını ziyaret edebilir, daha ayrıntılı bir araştırma yaparak işlem yapacağız kliniğe karar verebilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi