Sarıkamış şehitlerini anmak için İstanbul´dan Kars Sarıkamış´a bisiklet turu başlatan ve geçtiğimiz gün Bartın´a gelerek bir gece konaklayan bisikletçiler, dün Kastamonu-İnebolu etabı için yola çıktı. İstanbul Bisiklet İl Temsilciliği´nin, Üsküdar, Pendik, Beykoz ve Esenler İlçesi Belediyeleri ile organize ettiği ´´Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu´´ kapsamında Bartın´a gelen 7 kişiden oluşan bisikletçi, Kastamonu-İnebolu etabına başlamak üzere Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplandı.



90 bin askerin anısına


Birinci Dünya Savaşı sırasında yapılan Sarıkamış Harekâtı&8217;nda Allahuekber Dağı´nda bir kurşun bile sıkamadan donarak şehit düşen 90 bin kahraman askerin anısına yapılan bisiklet turunda, sporcular Taksim&8217;den aldıkları toprak ve Türk Bayraklarını Kars´a ulaştıracaklar. Bisikletçilere refakat eden Tuna Akyüz; &8220;Karların geçit vermediği yerlerde, kar küreme araçlarının desteğiyle yola devam edeceğiz. Hava şartlarına göre teçhizatlarımız hazır. Kar lastiklerimiz ve mümkün olduğu kadar soğuğu, nemi, ıslaklığı almayan kıyafetlerle hareket edeceğiz. Bütün çabamızla inşallah sağ selamet, sporcularımızın sağlığını da koruyarak, Sarıkamış Şehitliği´ne ulaşamaya çalışacağız&8221; dedi.



Yolculuk Kars&8217;ta son bulacak


Dün Bolu-Zonguldak etabı sırasında Dorukhan Tüneli çıkışında düşen milli sporcu Tarık Güler´in kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde gerekli tedavisi yapıldığı öğrenildi. Güler, dün Bartın´a geldi ve etaba başlayan arkadaşları ile vedalaşarak İstanbul´a dönmek için yola çıktı. Vali Yardımcısı Türker Öksüz´ün verdiği startla yola çıkan 7 kişilik bisikletçi grubu, Kastamonu-İnebolu, Sinop-Gerze, Ordu-Ünye, Trabzon-Beşikdüzü, Artvin-Hopa ve Ardahan il sınırlarında konaklayacak ve 12 günlük turlarını Kars Sarıkamış Şehitliği Allahuekber Dağları´nda tamamlayacaklar.

Editör: Pusula Gazetesi