TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor inişli-çıkışlı grafik çizdiği 2021-2022 futbol sezonunun bitimine 4 hafta kala kümede kalmayı garantileyerek derin bir nefes aldı. Geçtiğimiz sezon son haftada deplasmanda Afyonspor'u yenerek kümede kalmayı başaran Zonguldak Kömürspor bu sezon son 4 haftaya stresten uzak girdi, kümede kalmayı başardı.

3'TE 0 İLE BAŞLADIK, ŞENOL DEMİR TOPARLADI

Sezona Cafer Aydın nezaretinde 3 maçta 3 yenilgi ile başlayan Zonguldak Kömürspor takımın başına Şenol Demir'in gelmesiyle birlikte çıkışa geçti ve Şenol Demir ilk 5 maçında 4 galibiyet, 1 beraberlikle başladı. İlerleyen haftalarda ise takım sakat ve cezalıların fazla olması, kadronun yetersiz olması nedeniyle inişli-çıkışlı grafik çizdi. Dar ve yetersiz kadroya rağmen Şenol Demir ve futbolcular başarılı bir sezon geçirdi.

DIŞ SAHA PERFORMANSI KURTARDI
Zonguldak Kömürspor bu sezon özellikle dış sahada aldığı puanlarla lige tutunmayı başardı. Kırmızı-lacivertli ekip iç sahada bu sezon 16 puan alırken dış sahada ise 22 puan topladı. Ligi 38 puanla 14'üncü sırada tamamlayan kırmızı-lacivertli ekip iç sahada sahada taraftarına yalnızca 4 galibiyet armağan edebildi.

DAHA İYİ YAPILANMA, DOĞRU TRANSFER ŞART
Zonguldak Kömürspor bu sezon başında doğru ve uyumlu transferleri bir araya getiremedi. Sezon içinde ise eksiklikler ve takımdaki uyumsuzluk, yetersizlik takımın sezon boyunca sorun ve sıkıntı yaşamasına neden oldu.
Zonguldak Kömürspor yönetimi bu sorunları yaşamama adına gelecek sezonun çalışmalarına daha şimdiden başlayıp doğru transfer, doğru yapılanmaya gitmesi şart.