Son günlerde bir takım mihrakların Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ve Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan'a yönelik açıklamalarına sessiz kalan ve bazılarını da ziyaret ederek yüreklendiren Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun'un bu tavrı eleştiri konusu oldu.

Bilindiği gibi Zeki Tosun, kendisi ve kardeşi Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Tosun'a yönelik eleştiriler karşısında teşkilata açıklama yaptırmıştı. Kardeşi Hasan Tosun 'gözbebeğimiz' ifadesi kullanılan açıklama kamuoyunda ve parti içinde eleştirilere neden olmuştu.
Partililer "Zeki Tosun'un bu sessizliği hayra alamet değil. İnsan taş olsa çatlar. Parti ve partililer hakkında ne konuşulursa konuşulsun yeter ki Zeki Tosun ve Hasan Tosun hakkında konuşulmasın. Basına bir açıklama yapmıyorsa bu kişileri partiye çağırıp konuşabilir, uyarabilir, partinin yıpranmasının önüne geçebilir" diyorlar.
Son günlerde ortaya atılan iddialardan biri de Ak Parti İl Başkan Yardımcıları Mehmet Gök ve Ahmet Yılmaz'ın görevden alınma şekliydi. Bu iki isim hakkında FETÖ'cü oldukları iddiasıyla dosya hazırlandığı ve genel merkeze iletildiği, Zeki Tosun'un Mehmet Gök ve Ahmet Yılmaz'ı görevden aldığı yeni yönetimde yer vermediği iddia edildi. Zeki Tosun, her zaman yanında olan bu iki ismi ilk fırsatta görevden almış, yeni yönetim kurulunda da yer vermemişti.
Partililer, "Zeki Tosun, bu konuyu gündeme getiren kişilerle ilgili neden bir açıklama yapmıyor.
Siyasi kulislere göre ortalığın bu kadar karışmasının nedeni Zeki Tosun'un sessizliği.
Zeki Tosun, sürecin kaosa dönüşmesini bilerek engellemiyor.
Ortalık karışsın, kendisi aradan milletvekili adayı olarak sıyrılsın istiyor.
Zonguldak, parti kimin umurunda" diyorlar.
"Bir olay kimin işine yarıyorsa arkasında o vardır" sözü burada kendini gösteriyor.
Tüm bu krizler Ak Parti ve Zonguldak'ın işine yaramıyor.
Hastalığına rağmen görevi bırakmayan ve milletvekili adaylığı hayaliyle yaşayan Zeki Tosun sürece bilerek müdahale etmiyor.