İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, İstanbul´dan sahte para getirdiği tespit edilen İhsan A.´yı (52) teknik takibe aldı. İhsan A.´nın, sahte 7 bin lirayı piyasaya sürmeleri için 4 çete üyesine dağıttığını belirleyen polis, bu kişeleri de takibe aldı. Farklı market ve büfelere girip, sarhoş taklidi yaparak sigara, kola, bira alan, karşılığında ise sahte 50 liralık banknot veren çete üyeleri güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülere el koyan polis, yeterli delil elde ettikten sonra adreslerini belirlediği 5 kişinin evine dün eş zamanlı baskın yaptı.


İhsan A. ile birlikte Erkan K. (26), Alim B. (30), Kemal S. (40) ve Hakan G. (30) gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve üstlerinde yapılan aramasında 50 ve 20 liralık banknotlar halinde 244 sahte banknot ile 6 dinamit lokumu ve 1 kilo esrar bulundu. Şüphelilerin sahte 310 lirayı piyasaya sürdüğü belirlendi.

Sahte parayla alışveriş yapılan işyerlerinin sahipleri, 5 kişiden şikayetçi oldu. İşyeri sahipleri ifadelerinde, müşteri gibi gelen çete üyelerinin sallanarak konuşup sarhoş taklidi yaptıklarını, bu yüzden verdikleri parayı incelemediklerini söyledi.

Görüntülerde de sallanarak yürüdükleri ve konuştukları görülen 5 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece, ´Piyasaya sahte para sürmek´ suçlamasıyla tutuklandı.
Editör: Pusula Gazetesi