Saltukova Belediye meclisinin ilk toplantısı yapıldı. Belediye, CHP 4, Ak Parti 3, MHP 2 meclis üyesine sahip. Oylama gizli yapıldığı için Ak Parti ve MHP ittifakı birlikte hareket ederse başkanın oyu ile birlikte 5-5 beraberlik olması gerekir. Meclisin Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik gereği tekrarlanan oylamada beraberlik değişmezse kura ile Encümenler tayin olunması gerekir.

Yapılan toplantıda Ak Parti-MHP ittifakı değil, CHP-MHP ittifakı gerçekleşti. MHP’den seçilen Meclis Üyesi Mustafa Akçelebi ile CHP’den seçilen Meclis Üyesi Ahmet Ali Karagöl CHP ve MHP’nin toplam 7 oyu ile Belediye Encümenine seçilirken Ak Parti’nin aday gösterdiği Bayram Akça 3 oy aldı.

Ak Parti’den Belediye Başkan Aday Adaylığına müracaat eden Zerrin Güneş ve İl Genel Meclisi Aday Adaylığına müracaat eden Mustafa AKÇELEBİ Ak Parti tarafından aday gösterilmeyince partilerinden istifa ederek MHP’ne katılarak yerel seçimlerde Belediye Meclis Üyeliğine aday olmuşlardı. Zerrin Güneş 2009 yerel seçimlerinde CHP’den Belediye Başkanı olarak seçilmiş daha sonra Ak Parti saflarına katılmıştı.

Son yerel seçimlerde 3300 seçmenin olduğu Saltukova’da CHP 1081, Ak Parti 903, MHP 831 oy almıştı. Böylelikle Saltukova’da CHP-MHP ittifakı tescil edilmiş oldu.

Yanmaya yüz tutmuş: Birde hamburger vardı ki sorma gitsin! Yanmaya yüz tutmuş: Birde hamburger vardı ki sorma gitsin!

Kaynak: Haber Merkezi