Pazar Asma&8217;da incelemelerde bulunan çiçeği burnunda Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&8217;in vatandaşlarla temasını izledim.


Hedeflerini ve yol haritasını sordum.


Hem Akdemir&8217;in hem Zonguldaklıların menfaatine bu mektupla tarihe not düşmek şart oldu.


Bunları anlatırken İsmail Eşref&8217;in seçim pankartını eklemek farz oldu.


Pul niyetine!



Bir


Sayın Belediye Başkanı;


Öncelikle görevinizde başarılar diliyoruz ancak bu başarı öyle dilemekle olacak bir şey olsa herkes başarılı olurdu!


Başarı için dilekler dilemenin yanında daha fazla çalışmaya ihtiyacınız olacak.



İki


Öncelikle yol haritanızı belirlemek zorundasınız.


Bu yol haritanızı Milletvekilliği hevesiyle başkanlıktan istifa eden İsmail Eşref&8217;in aklıyla yaparsanız başarıya ulaşamaz, öğretmenlikten gelen itibarınızı da zedelersiniz.



Üç


En başta personel yönetiminizi gözden geçirmelisiniz.


Alttan değil yukarıdan başlamanız gerekiyor.


Ayda üst yönetimle, üç ayda bir tüm personelle bir araya gelerek dertleşmeniz, konuşmanız gerekiyor. Huzur olmayan bir belediyede disiplini sağlayamazsanız bu iş baştan gider.



Dört


Belediye Başkanlığı konusunda zorlanacağınız açık. Öğretmenlikten gelen alışkanlıklarınızla herkese dert anlatmaya çalışırsanız bu işin sonu gelmez. Müdür ve yönetici pozisyonundaki çalışanlarınızı çok iyi çalıştırıp verim almanız gerekecek. Siz sokağa çıkıp her vatandaşa ulaşmaya çalışırsanız zaman kaybedersiniz. Siz o kadar detaya boğulmadan pratik olmak zorundasınız. Halk sizi gözünce değil hizmet gelince memnun olacaktır.



Beş


Halkı, basını dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Bunun için gerçekçi toplantılar yaparak konuşmadan önce dinleyin, anlamaya çalışın. Bu kenti hatalara sürüklemiş, yanlışlarını öpücüklerle geçiştirmiş Belediye Başkanlarından olmamak için çalışmanız bile sizi başarıya götürecektir.



Altı


Yapmanız gereken tek şey radikal olabilmek. Bu radikal adımları atamazsanız vay halimize. Bu radikal adımlar kırılma noktaları oluşturabilir. Kentsel değişim, dönüşüm konusunda elinizi çabuk tutmak ve görmek zorundasınız. Bu konularda deneyimli başkan ve kurumlarla sürekli işbirliği içinde olmalısınız.



Yedi


Büfeciye, tefeciye, üflemeciye taviz vermeyin. Yani istiyorsanız verebilirsinizde! Ancak o zaman neler yaşanacağının herhalde farkındasınızdır. Eğer gerçekten yapamayacağınızı anladığınızda taviz vermek yerine görevi bırakmanız kent için daha doğru olacaktır.



Sekiz


Herkesi dinleyin. Ama yalama, yulama işlerine girenleri, iş takipçilerini ayırt etmeye özen gösterin. Yumuşak karnınızdan faydalanmaya çalışanlarla baştan mesafe koymayı ana düşünce haline getirebilmelisiniz.



Dokuz


Doğruyu yaptığınıza inandığınız, toplumsal menfaatleri ön planda tuttuğunuz sürece tehditler almaktan, polis korumasında dolaşmaktan korkmayın. Yıkılması gerekeni yıkın, yıkılmaması gerekeni yıkmayın ama hep adaletli olmaya özen gösterin. Adama göre muamele yaptığınız, hak etmeyenlere ayrıcalıklar yaptığınız gün bu iş biter.



On


Esnaf ve STK&8217;larla işbirliğine gidin. Onlarla ilgili bir birim kurun. Hatta ve hatta mümkünse hizmet alımı yoluyla çöpçü, büro memuru alacağınıza bu konularda uzman idealist, gerçekleri yüzünüze söyleme cesareti olan yöneticiler alın.



Onbir


Söz konusu hizmet, modern ve temiz bir kant yaşamı olduğunda hiç çekinmeden iktidar partisi ile işbirliğine gidin. Kapılarını çalın, anlatın, isteyin ancak ucuz polemiklere gidip parti işleriyle halka hizmet işini birbirine karıştırmayın. Meclis Üyesi gibi değil Belediye Başkanı gibi hareket edin.



Oniki


Panik yapmayın, gaza gelmeyin, mütevazi olun.


Gonca gibi kavgacı, Eşref gibi teslimiyetçi olmayın.


Bunlara dikkat edin ki bu insanlar sizleri iyi ansınlar.


Bunları yapabilirseniz 3 sene sonraki seçimde isterseniz yeniden seçilebilirsiniz.


Önyargılarımızın aksine iyi yönde hepimizi şaşırtın.

Bizimkisi tavsiye niteliğindedir.

Dikkate alıp almamak size kalmış.

Sağlıcakla kalın..