Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, yerel seçimler için yapılan başvurular ve mevcut Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aldığı eleştiriler karşısında Akdemir'e sahip çıkan Zaman, işini yaptırana kadar herkesin veryansın ettiğini sonrasında ise kimsenin teşekkür etmediğini belirtti. Özellikle muhtarlar ve CHP'li üyelerin veryansın ettiğini belirten Zaman "Belediye 1899 yılından beri var. 5 yılda Muharrem mi bitirecek hepsini? 15 yıl olsa gene bitmez" dedi.

"AKDEMİR SEÇİLMİŞ BİR ADAY VE BANA GÖRE DOĞRU BİR ADAY"

Başkan Akdemir'in henüz başvuruda bulunmadığını belirten Zaman "Aday adaylığı başvuruları 19 Ekim tarihinde son buluyor. Belediye başkan aday adaylığına bir kişi müracaat etti. Belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyeliğine birer kişi müracaat etti. Mevcut başkan Muharrem Akdemir, bir müracaatta bulunmadı. Ancak aday olacağını düşünüyorum. Akdemir seçilmiş bir aday ve bana göre doğru bir aday" dedi.

"BAŞTA MUHTARLAR VE CHPLİ ÜYELER TEŞEKKÜR ETMESİNİ BİLMİYOR"

Akdemir'i aday gösterdiklerinde vatandaşların tepkisiyle karşılaşıp karşılaşmayacakları yönündeki soruyu yanıtlayan Zaman, şunları söyledi; "Zonguldak'ta yaşayan 19 mahallede yaşayan 100 binin üzerinde insan var. Herkesin istemleri farklı farklı. Hepsine de çözüm bir anda çözüm getirme şansı yok. Başkanın seçildiği süreç belli, 5 yıllığına seçildi. 5 yıldır mahallelerde hiçbir şey yapılmadı mı? Ben görüyorum; mahallelerde çalışmalara yapılıyor. Bunlar tüm halkın gözünü ve gönlünü doyurdu mu, doyurmadı. İşi bitenlerin ses çıkmıyor, teşekkür bile etmiyorlar. Özellikle muhtarlar, belediyeden yoğun işlerde hizmet talep ediyorlar. Belediye başkanımız muhtarların taleplerini hızla yerine getirir. Ama teşekkür ediyorlar mı yok. İşi bitmeyenler ise veryansın ediyor. Başta kimler var, bizim partili üyelerimiz var. En çok veryansın eden onlar. Ben de görüyorum; eksiklikler var, belediye 1899 yılından beri var. 5 yılda Muharrem mi bitirecek hepsini? 15 yıl olsa gene bitmez. 10 sene önce doğalgazı düşünme şansınız var mıydı? Doğalgaz geldi, her taraf eşelendi. Elektrik çalışmaları, haberleşme ve iletişim çalışmaları yüzünden her taraf eşelendi. Hepsi yer altına çekiliyor. Yeraltı nerenin, belediyenin. Fatura belediyeye çıkartılıyor."

Editör: Pusula Gazetesi