Ali Bektaş, kendisinin hizmet için, Muharrem Akdemir ve Gürkan Gülay’ın ise sefalet için destek istediklerini söyledi. Akdemir ve Gülay’a sempatiyle bakan seçmene saygı duyduğunu belirten Bektaş; “İdeolojiniz memleket ve Zonguldak sevgisinin üzerinde olmasın. Zonguldak’ın geleceğine ve çocuklarınıza ihanet etmeyin” dedi.

TOKi ve Tapu sorununun nasıl çözüleceğini anlatan Bektaş, “Lavuar Alanı, Fevkani Köprüsü, TOKİ sorunu, Kentsel Dönüşüm, Ulaşım Hizmetleri, 2B, Emekliler, 69 Ambarları, dere ıslahı, taşeron işçiler gibi birçok proje ile geliyoruz. Biz; hizmet için, artık vatandaşın göç etmeyi düşündüğü değil, ‘yaşanabilir bir şehir’ olarak düşündüğü bir Zonguldak için geliyoruz” dedi.

CHP yönetiminin artık değil maaş vermek yolda yürüyecek halleri olmadığını belirten Bektaş; “Borçlarından dolayı seçimden sonra İller Bankasından para alamaz duruma gelecekler. Mazot alamazlar” dedi. Bektaş, yaptıkları ön görüşmeler hakkında bilgi vererek; çekecekleri kredi ile işçi alacakları ve faiz yükünü sona erdirecek formülü uygulayacaklarını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, beraberinde AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ile birlikte, bugün sabah Kozlu Özsüt’te basın mensuplarıyla bir araya gelerek, seçim sürecini ve haklarında yapılan eleştirileri değerlendirdiler.

Projelerini tekrara yineleyen Bektaş, mevcut belediyenin şu andaki ekonomik durumu ve sonrasında neler olacağıyla ilgili tek tek açıklama yaparken, Zonguldak’ta sadece ve sadece ideolojik bir siyaset yapıldığını vurguladı.

Diğer siyasi parti adaylarının beyannamelerinin muhtar adaylarının beyannameleri kadar kaliteli olmadığını ifade eden AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, konuşmasında şunları söyledi:

“İDEOJİLERİNİ ÇOCUKLARINDAN ÇOK SEVİYORLAR”

“Zonguldak’ta sorunların biriktiği, şehrin şehircilikten çıktığı, sokaklarında yürünmez hale geldiği, yol, çamur ve kanalizasyon ve vatandaşın memnuniyetsizliği içinde bir seçime giriyoruz. İnsanlar artık güzel bir yerde yaşamak istiyorlar. Ama Zonguldak’taki seçim politikası ve seçim düzeninin hiçbir zaman hizmet üzerine kurulmadığını bir kez daha görüyoruz. ‘Yapacağım’ diyen yok. Seçim stratejilerini tamamen dedikodu üzerine veya spekülasyonlarla kazanmak üzerine kurulmuş bir siyasi anlayış devam ediyor. Biz insanlar, evleninceye kadar kendimiz için yaşadık, evlendikten sonra çocuğumuz olur. Her şeyimizi hep çocuklara göre ayarlarız. Çocuklarımızı o kadar çok severiz ki, canımızı bile verecek kadar. Ama çocuklarımızı Zonguldak gibi yerde iyi yaşamıyorlar. Bazı insanlar, ideolojilerini çocuklarından çok seviyorlar. Sorun yumağı Zonguldak’ta ideolojilere göre adaylar ortaya çıktı. Adaylar sunuldu. Muhtar beyannameleri bile çok daha kalitelidir. Bir seçim beyannamesi sundular. Proje, misyon ve vizyon yok. Geleceğe yatırım yok.”

“GELECEK VAAT ETMEYEN BİR BELEDİYE Mİ İSTİYORSUNUZ?”

“Biz projelerimizi hazırladık. Bugüne kadar yaptığımız seçim propagandaları içinde biz yapacağımızı anlattık. Aynı kanalizasyon sorunları, aynı yol sorunları, aynı karmaşa, gelecek vaat etmeyen proje yok. Köşe başları kapılmış, eline tespih alıp kabadayılık yapan insanlar köşe başlarını kapmış. Daimi işçinin en az 50 bin liralık alacağı olan bir belediye var. Kaos, gelecek vaat etmeyen bir belediye mi istiyorsunuz? Zonguldaklının beş dakika düşünmesi lazım… Bu yönetim ile birlikte hiçbir umut vaat etmeyen, hiçbir gelecek vaat etmeyen bu sorunların içinde mi yaşamak istiyorsunuz?”

“ÇOCUĞUMUZA İHANET ETME HAKKIMIZ YOK”

“Bütün sorunlara çözüm getiren, açıkça her yerde fikrini açıklayan bir belediye ve arkasında merkezi hükümet olan bir belediye… İnsanlar az düşünsün. Zonguldak’ta, insanların yaşam tarzlarını ve kalitelerini arttırmak istiyorlarsa, az düşünmeleri gerekiyor. Sorun, Zonguldak’ın sorunudur. Sorun, hepimizin sorunudur. Çoluk-çocuğunuza ihanet etme hakkımız yok. Biz geldiğimiz günden bu yana Fevkani Köprüsü’nü mutlaka kaldıracağımızı söyledik. Açık ve net konuştuk. Lavuar alanı ile birlikte iki alan oluşturmayı düşünüyoruz. Biz net fikrimizi söyledik.”

“LAVUAR, FEVKANİ, TOKİ, KENTSEL DÖNŞÜMLE GELİYORUZ”

“TOKİ’de ‘bu vatandaş kandırılmış’ dedik. Babasının, dedesinin kanıyla-canıyla ödediği yerleri bu insanlardan ciddi paralar alarak bu insanları kandıramazsınız. Belediye Kanunu’nun 73’üncü maddesine dayanarak Bakanlar Kurulu’na sunacağız. O arazilerin tamamını belediyeye alıp ardından vatandaşlara tapularını vereceğiz. Hiç kimse bununla ilgili bizden başka bir şey sunmadı. AK Parti ve Ali Bektaş olarak fikrimizi söyledik. Bu günden itibaren Lavuar Alanı, Fevkani Köprüsü Projesi ile ilgili olarak TTK, Maliye Bakanlığı ile ilgili görüşmeler yapıldı. TOKİ ve kentsel dönüşüme hazırlıklı geliyoruz. Biz belediye başkanı olmak istiyoruz. Yönetmek istiyoruz. Biz hizmet için çabalarken, karşımızdakiler bizi karalamak için uğraşıyorlar. İdeolojileri, memleket ve Zonguldak sevgisinin çok çok üzerinde…”

“RAKİPLERİMİZ 2/B İLE İLGİLİ TEK BİR PROJE SUNMADILAR”

“2/B sorunu, kanun çıktığı zaman konu belliydi. 2/B’nin taslağında emlak vergi değerinin altında olamayacağı belliydi. Ne yaptı belediye? Bugün Aksaray’ın kenarlarında olan rakamlar kadar emlak vergisi alabilmek için rakamları yüksek tuttu. Şimdi ‘2/B sorunu bizim sorunumuz değil’ diyor. Vatandaş, senin vatandaşın... 2/B ile ilgili net bir şey söylendi mi? Biz bu sorunu da ‘kimseden para almadan yapmamız lazım’ dedik. 2/B sorununda çözümsüzlük içinde kalmak istiyorlar. Bu iş ciddi bir iştir. 107 bin kişinin yönetimine ve çoluk-çocuğunun geleceğine yönelik bir iştir. 2/B sorununu, hiç kimseden para almadan çözebilecek bir hale getirmek istedik. Rakiplerimizden bir tanesi daha proje sunmadı.”

“BIRAKIN MAAŞ ÖDEMEYİ YOLDA YÜRÜYECEK HALLERİ YOK”

“Belediyenin şu anda 300 milyon TL’ye yakın borcu olduğunu söylüyorlar. Bu yönetim tekrar geldi, maaş vermeyi bırakın, yolda yürüyecek halleri yok. Mazot alamazlar. Konu bu duruma gelmiş. Birileri bu işi yapacak. Yapacağı zaman da mutlaka destek alması lazım gelir. Ne kadar işçi borcu varsa, piyasa borçlarının nasıl bir kredi ile nakit olarak çekip belediyeyi faiz yükünden kurtarabilmek için İller Bankası ile görüşmeler yaptık. Geldiğimiz iki ay içinde tüm personel borçlarını ödemeyi düşünüyoruz. Zira geldiğiniz anda ağlama şansınız yoktur. Bir karanlık tablo, bizden başka çözüm getirilmesi mümkün değildir. Bu yönetim kalırsa, buradan hızlı bir göç başlayacaktır. Geldiğimiz zaman dalga geçecek vaktimiz yok. Çözüm getiriyoruz. Finansla ilgili adayların bir çözümü var mı? Muhalefet olduklarına sığınacaklar. Çünkü çözüm yok. Çözümsüzlük içine getirip sonra topu başkasına atacaksın.”

“ULAŞIMLA İLGİLİ HEP YÜZEYSEL KONUŞUYORLAR”

“Ulaşımla ilgili hep yüzeysel konuşuyorlar. Geldiğimiz günden itibaren özel halk otobüslerini kaldırıp tek tip dolmuşçuları, özel halk otobüsleri haline getireceğiz. Kılık kıyafetine kadar hepsine çözüm oluşturacağız. Görüşlerimizi net bir şekilde açıklıyoruz.”

“BAŞKANLIĞA ‘LAF OLSUN’ DİYE ADAY OLDULAR”

“Emeklilerle ilgili ayrıntılı olarak görüşlerimizi açıkladık. Tavrımızı açıkladık. İşin acı tarafı karşımızda sadece karalama ‘yapamaz’ diyen bir grup. 69 Ambarı ile ilgili tavrımızı, dere ıslahı ile ilgili tavrımızı açıkladık. Tamamının yerleri bu günden belli oldu. Kara propaganda ile insanların duygularıyla oynayıp olmaya çalışıyorlar. ‘Laf olsun’ diye belediye başkanlığına aday oldular.”

“TAŞERON İŞÇİLERLE İLGİLİ HAYAL SATIYORLAR”

“Taşeron işçilerle ilgili hayal satıyorlar. Kanunlara göre, ekstradan kadrolu işçiyi almaya çalışın, cezası 2,5 sene hapistir. O insanların duygularıyla niye oy almak için oynuyorsunuz? Niye ucuz oy pazarlığı içine giriyorsunuz? Bizim taşeron işçilerle ilgili tavrımız bellidir. İçişleri Bakanlığı müfettişi ile görüştüm. Yeni İhale Yasası’na göre en düşük ücreti veren firmaya veriyorsunuz. O da taşeron ücretlerini asgari ücretle veriyor. En düşük taban ücretimiz bin 250 TL olacak. Şartnameleri ona göre ayarlayacağız. Hiç kimseyi işten atmak yok. İş garantisi olacak. Ayın 24’ü itibariyle taşeron işçisine de bir kuruş maaş borcumuz kalmayacak. Benim hakkımda ‘işçiye para vermiyor’ diyenlerin de bilgisi olsun. Biz gerçekleri söyledik, söylüyoruz. Hiç kimseye hayal satmadık. Benim için asıl olan Zonguldak’tır.”

Editör: Pusula Gazetesi