Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (ZGC) Derya Akbıyık'ın Başkanlığında Editör Masasının konuğu oldu. Milletvekili Hamdi Uçar gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

2022 YILINDA BAŞLAYAN PROJELER BİTMİŞ OLACAK

Zonguldak'ta başlayan projeleri değerlendiren Milletvekili Hamdi Uçar, "İlimizde 3 yıllık dönemde pandemiye rağmen çalışmalar devam ediyor, zaman zaman sıkıntılar, gecikmeler olabilir ama diğer illere göre durağan döneme girmedik. 2022 yılında başlayan projeler bitmiş ve halkımızın hizmetine sunulduğunu göreceğiz. Siyasi ayakta birlik beraberliğimizi bozmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birbirimizi karalamak, lekelemek adına siyaset yaparsak hiçbirimize katkısı olmaz" dedi.

ZONGULDAK'TA ÇOK KÖTÜ BİR BASIN VAR

Zonguldak medyasını değerlendiren Hamdi Uçar, zaman zaman çok ahlaksızca yazılar okuyoruz diyerek, "Gazeteciler Cemiyetinde sayın Valimizin yaptığı konuşma da basın camiasında bir sıkıntı olduğunu gosteriyor. Uzun süredir basın camiası kendi için çatışma halinde, birilerini yıpratma politikası içinde olduğunu görüyoruz. Hataları, kusurları dile getirin ama siyasi görüşünüz ne olursa olsun yerel yonetimde yapılan çalışma olumsuzluklarla dile getirilmemelidir. Ne yazarsaniz yazın vatandaş neyi görüyor yaşıyorsa onu değerlendiriyor. 3 yıldır yerelde neler yapılıyor neden taktir edilmiyor, neden Belediye Başkanı acımasızca tenkit ediliyor? Spor, sanatın siyasete alet edilmesini asla istemem. Ne yazık ki Zonguldak basını ile ilgili gelen bürokratlar çok kötü bir basını olduğunu söylüyorlar, elestirmelerinden rahatsızlık duyuyorum. Zaman zaman çok ahlaksızca yazılan yazıları görüyoruz. Bunların basınla alakası olamaz, okumuyoruz zaten. Ahlaksız, edepsiz, seviyesiz insanlardır. İçinizden böyle kişileri temizleyin, kabul etmeyin. Önce herkes bir aynaya bakacak. Ondan sonra eleştirin, yapıcı eleştirileriniz olsun" diye konuştu.