Tepebaşı Mahallesi Gözde Sitesi Semti Sakinleri, yıllardır sitelerine dolmuş ya da halk otobüsü seferi istiyor. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i protesto etmek için toplanan semt sakinleri "Dolmuş istiyoruz, yoksa sandığa gitmeyeceğiz" diye eylem yaptılar.

Gözde Sitesi'nde ikamet eden kadınlar Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'e oy verenler arasında olduklarını belirterek "Gerekirse sandığa gitmeyiz, oy vermeyiz. Hizmet gelmediği sürece, dolmuş gelmediği sürece belediye başkanlığı seçiminde oy kullanmıyoruz" diye isyan ettiler.

"GEREKİRSE 3 BİN KİŞİ TOPLANIP VALİLİĞE YA DA BELEDİYEYE YÜRÜRÜZ"

Gözde Sitesi Kooperatif Başkanı Orhan Ambarlı, oturdukları bölgeye dolmuş istediklerini belirterek şunları söyledi; "Senelerce üst bloklara araba çıkması için 2-3 bin imza toplayarak Belediye Trafik Komisyonu'na müracaat ettik. Fakat bugüne kadar herhangi bir netice alamadık. Bugün burada ses getirebilmek amacıyla toplandık. Dilekçeler veriyoruz, komisyonlardan çıkmıyor. Bu yerleşim yeri İmam Hatip Lisesi'nin üst tarafı, Topbaşı Sokak, Gözde Sitesi Üst Blokları olarak 3 bin 200 kişi yaşıyor. Fakat maalesef en ücra köşelere dolmuş gittiği halde Gözde Sitesi üst Bloklara hiçbir vasıta çıkmamaktadır. Burada yaşayanlar 40 yaşın üstünde olduğundan herhangi bir marketimiz de olmadığından bir günde iki üç kere aşağıya inildiği çıkıldığı oluyor. Bu yüzden halk olarak mağdur durumdayız. Buna çözüm bulunmasını istiyoruz. Yetkililerden ilgilenmesini istiyoruz. Belediye Başkanı ile görüştük, Tepebaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Akkaya ile görüşüldü. Önceden 800-1000 kişinin olduğu yerde 6 bin kişi oturduğunu ve arabaların yetmediğini söylediler. Daha sonra Kapuz Durağı ile görüşüldü, Yeşil Mahalle dolmuşu girecekti. Biz komisyona dilekçe verdik ancak dilekçemiz çıkmadı. Kabul edilmemiş ancak neden kabul edilmediği tarafımıza bildirilmedi. Burada büyük bir kitle var, İmam Hatip Lisesi var, buraya mutlaka dolmuş istiyoruz. Yollarımız gayet güzel yapıldı, yollarımıza uçak bile konar. Eğer sesimiz duyulmazsa icabında 3 bin kişi toplanıp Valiliğe ya da Belediyeye yürürüz. Biz kimse zarar görsün istemiyoruz. Bir an önce sorunumuza çözüm üretilsin."

"BELEDİYEYE EN ÇOK GÖZDE SİTESİNDEN OY ÇIKMASINA RAĞMEN BİZE HİZMET NEDEN GELMİYOR?"

Gözde Sitesinde ikamet eden kadınlar ise Başkan Akdemir'e seslenerek "Yıllardır araba yolumuz var, dolmuş gelmesini istiyoruz. Gerekirse sandığa gitmeyiz, oy vermeyiz. Hizmet gelmediği sürece, dolmuş gelmediği sürece belediye başkanlığı seçiminde oy kullanmıyoruz. Belediyeye en çok Gözde Sitesinden oy çıkmasına rağmen bize hizmet neden gelmiyor? Sandıklara gitmeyeceğiz. Bu kararı aldık. Ne marketimiz var, ne dolmuşumuz var" dediler.

Editör: Pusula Gazetesi