Sağlık Sen Zonguldak Şube Sekreteri Barış Fidan yaptığı yazılı açıklamada isim vermeden Atatürk Devlet Hastanesi başhemşiresini kast ederek; "Çeyrek asırdır işgal ettiği makamda sağlık adına elle tutulur, gözle görülür bir icraat bırakmayanlar, bugün otoriter yönetici kimliğine bürünüp, ah almaya devam etmektedir. Personel sıkıntısından bahsedenler öncelikle 11 tane yardımcıyla ne görev yaptığını kamuoyuna anlatmalıdır" dedi.


Sağlık sektöründe ve hastanelerde tartışmalar bitmek bilmiyor. Zonguldak Devlet Hastanesi ile Atatürk Devlet Hastanesi´nin birleştirilmesinin ardından yaşanan yapılanma sorunları personel kıyımı iddialarını da arttırdı. Birçok hastanede yaşanan personel yetersizliğine rağmen kadroların keyfi olarak yönlendirildiği ve şekillendirildiği iddiaları da gündemden düşmeyen ciddi bir iddia. Sağlık Sen Zonguldak Şube Sekreteri Barış Fidan yaptığı yazılı açıklamada isim vermeden Atatürk Devlet Hastanesi Başhemşiresi Nadire Baytekin´i sert dille eleştirerek ´Ah almaya devam etmektedir" dedi. Fidan, 6 kere gidip, 7 kere geldiğini belirttiği Baytekin için; "Elde var sıfır" dedi.


Hastane içinde ciddi kamplaşma ve ayrımcılık yapıldığını ileri süren Fidan´ın açıklaması şöyle; "Tabip dışı personeli hedef alan uygulamanın baş mimarı 6 kere gidip 7 kere gelen idarecilerden başkası değildir. Gidip gidip gelenlerden ülkenin ne hayır gördüğünü yakın tarihimiz gayet açık göstermiştir. Kendini, kontörlü telefondan arayıp Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanı diye tanıtan birinin hesabına tayin karşılığı milyarlar yatırtan bu yönetici, kanuni boşluklardan faydalanıp, çok sevdiği koltuğuna kavuşmuştur. Mağdur ettiği sözleşmeli çalışanlar ise kredi kartından çektikleri parayı ödeme telaşıyla baş başa kalmıştır.


Çeyrek asırdır işgal ettiği makamda sağlık adına elle tutulur gözle görülür bir icraat bırakmayanlar, bugün otoriter yönetici kimliğine bürünüp,ah almaya devam etmektedir. Personel sıkıntısından bahsedenler öncelikle 11 tane yardımcıyla ne görev yaptığını kamuoyuna anlatmalıdır.


Lakin devir eski devir değildir, bu tür despot uygulamaların karşısında Sağlık Sen vardır. Çalışanlarımız haklı oldukları her ortamda sendikamızı yanlarında bulacaklardır. Devlet hastanesinde yapılan personel kıyımında tatlı dille "dur" diyoruz. Sendikamızın ve Konfederasyonumuzun gücünü kimse yadsıyamaz".

Editör: Pusula Gazetesi