Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Zonguldak Havalimanı hakkında çarpıcı bir analiz yatı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Savaş Çiloğlu, "Şimdi ben ne diyeyim? Bazı siyasetçilerin söz verip de tutmadığını mı? Bazı STK'ların reklam amaçlı konuyu gündeme getirdiklerini mi? Zonguldak halkı ile dalga geçildiğini mi? Başbakanımız Sayın Binalı Yıldırım'ın ulaştırma bakanı iken (Zonguldak Platfomu'na) geçen yıl için açma sözüne milletvekillerimizin kefilliğini istemişti. Acaba kefilliklerinin kabul görmediğini mi?" dedi.

"SÖZ VERENLERİN LİSTESİNİ DE BASIN YAPSIN"

Savaş Çiloğlu açıklamasında; "Çaycuma da bulunan Zonguldak Havalimanı için tartışmalar yine gündemde. Yıllardır cemiyet hayatının içindeyim. Bu konu dönem dönem gündeme gelir, bazı STK'lar ve kişiler görüşlerini bildirir, (bende dahil olmak üzere ) gazeteciler de konuyu köşelerine taşır, sonra da devreye siyasetçiler girer, onlara dosyalar verilir, siyasetçiler açıklama yapar. Sonra siyasetçiler arası söz verme yarışları başlar. Sözler ve temenniler alınır ortalık durulur. Hep birlikte bir başka baharı beklemek üzere kabuğumuza çekiliriz. Sonra kış gelir, bahar gelir, yaz gelir, ne havaalanına iç hat seferleri için uçak iner ne de siyasetçilerin verdiği söz yerine gelir. İste Zonguldak bu... Benimde de bu konu hakkında görüşümü bildirmem lazım diye düşünüyorum. Hadi buyurun ben ne diyeyim? Bazı siyasetçilerin söz verip de tutmadığını mı? Bazı STK'ların reklam amaçlı konuyu gündeme getirdiklerini mi? Zonguldak halkı ile dalga geçildiğini mi? Başbakanımız Sayın Binalı Yıldırım'ın ulaştırma bakanı iken (Zonguldak Platfomu'na) geçen yıl için açma sözüne milletvekillerimizin kefilliğini istemişti. Acaba kefilliklerinin kabul görmediğini mi? Neyse yine de siyasetçilerimize verdikleri sözü hatırlatayım dedim. Söz verenlerin listesini de basın yapsın" ifadelerini kullandı.

İŞTE HAVAALANI İÇİN KEFİL OLAN VE SÖZ VEREN SİYASETÇİLER

Başbakan Binayı Yıldırım, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde Zonguldak'ı ziyaret etmiş, ziyarette Zonguldak Platformu üyeleri, Başbakan Binali Yıldırım'a Zonguldak Havalimanı'nın iç hat seferlerine açılması talebinde bulunmuştu. Karabük'ten Zonguldak'a gelirken trende gerçekleşen görüşmede yurt içi ve yurt dışında yaşayan milyonlarca Zonguldak, Bartın ve Karabük insanının uçmak istediğini belirtilmesinin üzerine Binali Yıldırım, talep olacağına taahhüt edilmesi durumunda iç hat seferlerine başlanacağını açıklamıştı. Bakan Binali Yıldırım, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Özcan Ulupınar'ın da taahhüt vermesi üzerine, "Hayırlı olsun, iç hat seferlerini başlatıyoruz" demişti. Ancak aradan 18 ay geçmesine rağmen iç hat seferleri konusunda bir çalışma yapılmadı. Öte yandan seçim ve referandum dönemlerinde bir çok milletvekili ve siyasetçi, basına, sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara havaalanının iç hat seferlerine açılacağı sözünü vermiş, ancak elle tutulur bir gelişme yaşanmamıştı.

UÇMA TAAHHÜTÜ VERDİ AMA DANIŞMANININ AKRABASI İÇİN KALDIRILMASINI İSTİYOR

Başbakan Binali Yıldırım'ın havaalanının iç hat seferlerine açılması için taahhüt aldığı Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda yaptığı açıklamada; ""Bir arkadaşım var. 150 milyon dolarlık yatırım yapmak istiyor. Havaalanı bunu engelliyor. Çünkü yapacağı yatırımın bacası var. Bacası havaalanına denk geliyor. Bu yatırımla buraya gelirsek Zonguldak için çok iyi olacak. Baca meselesini aşmamız gerekecek" demişti. Özbakır'ın arkadaşım dediği kişi, TBMM'deki Danışmanı Levent Çebi'nin akrabası Beşiktaş Yöneticisi, Çebi Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortağı Trabzonlu İşadamı Ahmet Nur Çebi çıkmıştı. Havaalanının iç hat seferlerine açılması için taahhüt veren Özbakır'ın fabrika için ise kimlere ne taahhüttü verdiği merak ediliyor.

Editör: Pusula Gazetesi