Ak Parti’nin önceki gün Ankara’da yapılan İl Başkanları toplantısında söz alan İl Başkanı Hamdi Uçar Başbakan Erdoğan’a Filyos Liman Projesi’nin hatırlatarak ihalenin ne zaman yapılacağını sordu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan; “Zaten gündemimizde. Tüm resmi işlemleri yapıldı. İhaleye hazır hale getirildi” yanıtını alınca sürecin hızlandırılmasını istedi.

Başbakan Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’a çabalarından ötürü teşekkür eden Uçar; “Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’la görüşmemizin ardından Sayın Başkanımız’a beklentimizi ilettim. Başbakanımız gelişi güzel tahsisler yapılmamasını ve ihale sürecinin hızlandırılması talimatını verdi” dedi.

Uçar ayrıca İl Başkanlığı kongresiyle ilgili olarak; “Kongremize Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay’ın katılacağını duyurmuştuk. Başbakanımızın programı nedeniyle Sayın Atalay gelemiyor. Bölgemiz için de önemli olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik kongremizi onurlandıracak. Tüm partililerimizi şölenimize davetlidir” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi