Yasin Hamzaçebi'nin yargılandığı, iki yıl hapis yattığı, kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı ve son aşamaya gelen davanın konusu şöyle: Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bankacılık kanununa muhalefetle zimmet, özel evrakta sahtecilik, azmettirmek suretiyle bankacılık kanununa muhalefetle zimmet suçuna iştirak, yardım suretiyle bankacılık kanununa muhalefetle zimmet suçuna iştirak, bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle zincirleme dolandırıcılık."

Bu nedenle üzerine kayıtlı hiç bir şeyi olmayan, ticari hayatını başkaları üzerinden sürdüren Yasin Hamzaçebi, yaptığımız haberlerin ticari itibarını sarstığından söz ediyor. Yahu Yasin, bir bankayı dolandırmışsın, hakkında nitelikli dolandırıcılık, zincirleme zimmet iddiasıyla dava açılmış, hapis yapmışsın, daha ne kadar yatacağın belli değil, sen hangi ticari itibardan söz ediyorsun?

Bankada adına hesap açamayan, çek karnesi alamayan, kredi kullanamayan birinin ticari itibarı mı olur?

Yasin Hamzaçebi diyor ki: Televizyonu satmaya çalıştı, almayınca yazdı!

Yalana bak... Ben Yasin'i televizyon işinden önce de yazdım. Televizyon işini konuşurken de yazdım. Sonra da yazdım. Yasin büromuza geldi, "Benim üstümdeki elbiselerden başka bir şeyim yok" dedi.

Ama şimdi işadamıymış gibi davranıp, ticari itibardan söz ediyor!

Yasin, itibar, üç-beş haber, üç-beş yorumla zedelenecek bir şey değildir.

Editör: Pusula Gazetesi