Milli Eğitim Bakanı Mahmut özer, Milli Eğitim Bakanlığı için çok önemli bir gün yaşadıklarını ifade ederek, "1960'lı yıllardan itibaren öğretmenliğe mahsus bir meslek kanun özlemi dün itibariyle TBMM'de yasalaştı ve artık 60 yıllık özlemde giderilmiş oldu. Bu sürece destekleri adına Cumhurbaşkanımıza hem şahsım hem öğretmenler hem de milli eğitim bakanlığı adına en içten şükranlarımız arz ediyorum." dedi.
Bakan Özer, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ı ziyaret etti. Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan bakan Özer, 7 Şubat'ta 81 ilde ikinci dönemin kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Tüm süreci Sağlık Bakanlığı ile koordineli şekilde yürüttüklerini ifade eden bakan Özer, "İkinci dönemin tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm öğrencilere başarılar diliyorum." dedi.
'ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU HAYIRLI OLSUN'
Bakan Özer, bugünün Milli Eğitim Bakanlığı için çok önemli bir gün olduğunu belirtti. Öğretmenlere mahsus bir meslek kanunun dün itibariyle TBMM'den geçtiğine vurgu yapan bakan Özer, şöyle dedi:
"Bugün Milli Eğitim Bakanlığı için çok önemli bir gün. 1960'lı yıllardan itibaren öğretmenliğe mahsus bir meslek kanun özlemi dün itibariyle TBMM'de yasalaştı ve artık 60 yıllık özlemde giderilmiş oldu. Bu sürece destekleri adına Cumhurbaşkanımıza hem şahsım hem öğretmenler hem de milli eğitim bakanlığı adına en içten şükranlarımız arz ediyorum. İnşallah bundan sonra öğretmenlerimizi her anlamda desteklemeye her zaman yanında olduğumuz gibi yanlarında olmaya devam edeceğiz."
'YÜZ YÜZE EĞİTİMİN DEVAM ETMESİNİN KAHRAMANLARI ÖĞRETMENLER'
Pandemi sürecinde salgınla mücadelenin en büyük kahramanlarının biri de öğretmenler olduğunu anlatan bakan Özer, yüz yüze eğitimin devam etmesinde de en büyük katkının öğretmenlerden geldiğini söyledi. Bakan Özer, "Öğretmenlerimiz 5 ay boyunca maskeyle devam etti ve aşılanma oranları da tüm Türkiye'nin ortalamasının üzerinde olduğu gibi özellikle kıta Avrupası ve diğer ülkelerdeki haftada 5 ün yüz yüze eğitime devam eden ülkelerin öğretmenlerin aşılanma oranları çok üzerinde gerçekleşti. O nedenle öğretmenlerimiz kutluyorum ve yeni öğretmenlik meslek kanunun da tüm öğretmenlerimize milli eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.
'HAYATIMIN 16 YILINI ZONGULDAK'TA GEÇİRDİM'
Bakan Özer, ayrıca memleketinde olmaktan da ayrı bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bugün Zonguldak'tayız. Burası benim memleketim. Hayatımın 16 yılını burada geçirdim. Yaklaşık 2 dönem rektörlük yaptım. Çok sevdiğim bir kent. Burada sayın valimiz, belediye başkanlarımız, kurum müdürlerimizle birlikte Zonguldak'ta ki eğitimin kalitesini nasıl arttırabiliriz hangi yatırımları yapabiliriz bunları birlikte değerlendireceğiz ve inşallah çok güzel müjdeleri sizinle paylaşacağız. Zonguldak'a vefa borcum var.Onun için bu vesileyle milli eğitim bakanlığının tüm imkanlarını şehrimizle paylaşma imkanımız olacak. " dedi.