Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir Zonguldak´ta yaptığı incelemelerin ardından Ereğli ilçesine geldi. Bakan Demir, ilk olarak ilçeye bağlı Gülüç beldesinde daha önce meydana gelen heyelan bölgesini gezdi. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi ve Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör´den konu ile ilgili bilgi alan Demir, heyelanda evleri zarar gören vatandaşlarla görüştü. Bakan Demir, "Her şey sizin için. Burada hareketli, dinamik bir yapı var. Sorununuzu çözeceğiz" dedi.
Bakan Demir, buradaki incelemelerin ardından AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan´ın Eski Bağlık Kantini´nde verdiği iftar yemeğine katıldı. İftardan önce bir konuşma yapan Bakan Demir, "Bu yıl, son 80 yılın en kısa sürede en çok yağış alan dönemini geçirdik. Sel ve afet olaylarında ben Zonguldak´a gelememiştim. Bazı incelemelerde bulunmak için Zonguldak´a geldim. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Tüm milletimizin Zafer Bayramı´nı kutluyorum. Yapılacak olan çalışmalar var. Onlarla ilgili bilgiler aldım. Biz de bunun takipçisi olacağız, yardımcı olacağız. Ereğli ile ilgili çok önemli bir konudan bahsettiler. Ona benzer bizim bir projemiz de Samsun´da var. Maliye Bakanımızın da bilgisi var" dedi.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, iftar programının arından 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Ordu Evi´nde verilen resepsiyona katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi