200 yatak kapasitesi ve hizmeti ile C sınıfı hastane olarak hizmet veren Çaycuma Devlet Hastanesi B sınıfına geçti. Bundan böyle hastanede olmayan branşlar açılarak daha fazla personel ve araçlar ile daha fazla hizmet verilecek.

AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Birol Yiğit ilçeye müjde verirken; "Sağlık alanında müjde niteliğinde olan Çaycuma Devlet Hastanemizin C sınıfı hastanelerden B sınıfında hizmet vermesi için uzun zamandan beri Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerimiz sonucunu verdi.

200 yatak kapasiteli hastanemizin T.C sağlık Bakanlığı ile 12.04.2022 ve 528 sayılı makam onayı ile B grubu hastaneler bünyesine alınmasıyla daha fazla hizmet alınacak. Çaycuma Devlet Hastanemizin fiziksel büyütülmesi, branşı olmayan birimlerin açılması, uzman doktor sayılarının branş ihtiyacına göre 1 den 3 çıkması, hemşire, hizmetli, güvenlikçi, tüm alet-edevat, görüntüleme, medikal cihazlar ve ameliyathane sayılarının artması ile daha fazla hizmet alma anlamına gelecektir.

Zonguldak Devlet Hastanesine, özel hastanelere ve farklı illere gitmeden evimizin yanında diyebileceğimiz kadar uzaklıktaki hastanemizden halkımıza hizmet etmiş olacağız.

Başta T.C Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca beyefendiye bu uğurda emeği geçen Zonguldak Milletvekillerimiz Ahmet Çolakoğlu'na, bugüne kadar çabalarını, gayretlerini esirgememiş yetkililere teşekkürlerimi sunarım. Allah herkese şifa versin ve bölgemize, Çaycuma'mıza hayırlı uğurlu olsun"dedi.