“BİZ MHP’NİN BAŞLARDA OLMASI İÇİN BURADAYIZ, BEN O FEDAKARLIĞI DA YAPARIM”

Ayan, adaylık açıklamasına şöyle yanıt verdi; “Takviye yapmak gerekiyorsa takviye yapmak lazım. Mevcut arkadaşlarımızla bir başarı görünüyorsa onlarla seçime gideriz. Bu arkadaşlarımızla gidip görüşeceğim. Yavuz Erkmen’le bir telefon görüşmesi yaptım, önümüzdeki günlerde de karşılıklı görüşeceğim. Biz MHP’nin başlarda olması için buradayız, biz nefsini yenmiş insanlar olarak kendimizi ifade ettik. Ben il başkanı olarak MHP’ye bir katkım varsa il başkanlığına devam ederim. Ben bir oy daha fazla getirecek bir yerde olmam gerekiyorsa ben o fedakarlığı da yaparım ama Genel Başkanımla bir sosyal paylaşım sitesinde bir fotoğrafımı paylaşmıştım. Pusula TV İmtiyaz Sahibi Sayın Ali Rıza Tığ, benim resmimin altına ‘2’inci sıra adayı Hamdi Ayan’ diye yazmış. Kendisi net bir şey yazmış, acaba benim bilmediğim bir şeyler mi var? Benim nerede olmam gerekiyorsa orada olurum. Ama aday olmak, milletvekili olmak benim için bir sevda değil.

"SABRIMIZ BİR YERE KADAR, SABRIMIZI TAŞIRMASINLAR"

MHP İl Başkanı Ayan, Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Baydar’ın Zonguldak’ta yaptığı “MHP’ye verilen oylar AKP’ye gidiyor. Zonguldaklılar MHP’ye oy verirken bir kez daha düşünsünler” açıklamasına sert yanıt verdi.

Ayan, CHP’li Baydar’ın şov yaptığını belirterek şunları söyledi; Ağzımı bozmak istemiyorum. Misafir milletvekili gelmiş böyle laflar söylemiş. Bu konuşmalar CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk ve Milletvekili Şerafettin Turpcu’nun yanında yapılıyor. Bu milletvekili Zonguldak’a bir kere gelir, konuşur ve ortalığı karıştırır gider. Bunu tasvip etmediğimi, çok kızdığımı da bilmelerini istiyorum. Çünkü orada bir takım kuyruklardan falan da bahsetmiş. İnşallah bugün Zonguldak’tadır, nerede yakalarsam bunu yüzüne söylerim. Herkese bir şey söylerken haddini hukukunu bilecek. Bu milletvekili çıkmış ’MHP’ye verilen oylar AKP’ye gidiyor’ diye açıklama yapmış. Özür diliyorum size verilen oylar da HDP’ye gidiyor o zaman. Bunu zaten sizin yetkili organlarınız söyledi. Ben vermedim ama çevreme verdirdim barajı aşsın diye ’ şeklinde açıklamalar yapıldı. Al gülüm ver gülüm oynuyorsunuz, şimdi bir yerleriniz sıkıştı, MHP’ye çamur atmaya çalışıyorsunuz. Böyle bir siyaset yok, biz bunu kabul edemeyiz. Aydın’dan gelmiş Zonguldak’ı karıştıracak laflar ediyor. Bizim burada bir beraberliğimiz var, Zonguldak’ta sıkıntılarımız var. Siyasi ahlaktan ve üsluptan çıkmayalım. Burada İl Başkanı Koltuk’un ya da Milletvekili Turpcu’nun ‘Böyle bir şey söyleme’ demesi gerekirdi. Bir yere kadar sabrımız, sabrımızı test etmesinler. Çıkacak, özür diliyoruz diyecek. Yoksa bizim de çok söyleyecek sözlerimiz var, biz kimsenin şahsına girmiyoruz. Bu şovları biz yemeyiz.”

Yavuz Erkmen’in 2’inci sırada olmazsa 2’inci sıra eksikliğini nasıl kapatırsınız? Sorusuna ise şöyle yanıt verdi; “Sayın Zeki Çakan ve Yavuz Erkmen, listede olduğu zaman Zonguldak’ta olur kabul etti. Eğer ola ki Yavuz Erkmen aday olmak istemezse, oy potansiyeli olarak Ereğli ilçemiz büyük, vadi tarafı dediğimiz Çaycuma, Gökçebey, Devrek taraflarından bir takviye olabilir. MHP, bir oy fazla nasıl alabilir bunun hesaplarını yapmaya başladım, bunun üzerinde çalışıyorum. Teşkilattaki arkadaşlarımız Çaycuma, Devrek taraflarında halkın nabzını tutmaya çalışıyorlar. Bizim için kriter başarıdır, bunu da yakalamamız lazım, dolayısıyla benim görevim bu.”

Editör: Pusula Gazetesi