Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde TFF Başkanı Nihat Özdemir basın toplantısı düzenledi. TFF Başkan Vekilleri Yılmaz Büyükaydın ve Erdal Bahçıvan ise futbolun gelişimi için uygulayacakları yenilikler hakkında bilgi verdiler.
SPREY BOYA UYGULAMASI BAŞLIYOR
TFF Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, "Alt ligler, Süper Lig'den daha zor. Ekonomik ve tesis anlamında istediğimiz seviyede değiller. Bunların mali yapılarını, tesis yapılarını düzeltmeye çalışıyoruz. Bu liglerde daha fazla hakem hatalarıyla karşılaşabiliyoruz. Süper Lig'de uygulanan sprey kullanma durumunu 2. ve 3. Liglerde başlattık" dedi.
DEVRİM GİBİ KARAR! HAKEMLİK LİSESİ AÇILIYOR
Bir diğer TFF Başkan Vekili Erdal Bahçıvan ise "Hiçbir meslek yok ki hakemlik kadar tartışılsın. Pazartesiden cumaya kadar tüm kamuoyunun farklı ortamlarda tartıştığı en önemli konu hakem. Artık protokol aşamasına geldiğimiz, hakemlik meslek lisesi noktasında bir çalışmamız var. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da yoğun isteği ve arzusu var bu konuda. Dünyada örnek olacak bir uygulama olacak bu. Gençleri eğitebilirsek, hakemlik konusunun da temellerini daha sağlam atacağız"dedi.