Acılık Caddesi´nde bulunan genelev icralık olunca, tekrar kaldırılması gündeme geldi. Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, genelevin kaldırılması için çok çaba sarf ettiğini ve artık kaldırılmasının imkânsız olduğunu söyledi.
Başkan Eşref´e Zonguldak 3´üncü İcra Müdürlüğü tarafından açık artırma ile satışa çıkarılacak olan genelevin Zonguldak Belediyesi´ne de borcu olup olmadığını sordu.
Eşref; ´Genelev&[#]8217;in Belediye&[#]8217;ye borcu var mı? Bilmiyorum. Kayıtlara bakmamız lazım. Kimin nereye ne kadar borcu olduğu ezberimde yok´ dedi.
´Son zamanlarda genelev konusu artık sulandırıldı´ diyen Eşref; "Genelevle ilgili çok şeyler söylendi ve çok uğraşıldı. Ben de kaldırılması için çok çaba sarf ettim. Hatta Emniyet Müdürlüğü´nün bünyesinde bulunan Mücadele Komisyonu tarafından kapatma kararı aldık. Dava açtılar. Mahkeme de kararı yeni yer gösteremeden kapatamazsınız diye iptal etti. Yer aradık olmadı. Hiç bir yer genelevi kabul etmiyor. Artık genelevin kaldırılması imkânsızlaştı. Bizde taşımaktan vazgeçtik. Çünkü bu evi ne kapatabiliyoruz ne de taşıyabiliyoruz. O ev kendini sabitleşerek tescilledi" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi