TDH Zonguldak Temsilcisi Harun Akın, çalışma kurullarını tanıtmak amacıyla yaptığı basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nde (TDH) adayların, genel başkan ve il başkanlarının isteğine göre göre belirlenmeyecek bir tüzük oluşturulacağını belirten Akın, siyasetin tarzını ve üslubunu tepeden tırnağa değiştireceklerini kaydetti.
Harun Akın, yaptığı açıklamada, ülke siyasetinin durumunun TDH&[#]8217; ihtiyacını ortaya çıkarttığını ifade etti. Daha önce milletvekilliği yaptığı CHP&[#]8217;yi de isim vermeden ağır bir dille eleştiren Akın, ülke siyasetinin günümüz dünyasına yeterli gelmediğini savundu. Ülke genelindeki TDH örgütlenmesi hakkında bilgi veren Akın, ülke genelindeki beldelerin yüzde 85&[#]8217;inde örgütlenmenin gerçekleştiğini, örgütlenilen beldelerin ise yüzde 50&[#]8217;sinin binalarında hizmet vermeye başladığını ifade etti. 2009 yılının Ekim ayında örgütlenmenin başladığı Zonguldak&[#]8217;ın merkez ve ilçelerde örgütlenmenin tamamlandığını anlatan Akın, kısa sürede de Alaplı ilçe teşkilatının kamuoyuna tanıtılacağını kaydetti.
Tüm partilerinin sorunlara bakış ve çözüm anlayışlarının iflas ettiğini belirten Akın, &[#]8220;TDH bir partinin benzeri yada devamı değildir.TDH&[#]8217;Nin Zonguldak örgütlenmesi hızla devam ediyor. 21. yüzyılın partisi olacağız. Sosyal demokrasinin tüm unsurlarını taşıyan bir parti olacağız. Ötekimiz olmayacaktır. Başı açıkta kapalı da bizim olacaktır. Camiye, cem evine, sinagoga ve kiliseye giden de bizim. Bunlar arasında sorun varmış gibi gösteriliyor. Ülkenin en önemli sorunları bunlarmış gibi gözüküyor&[#]8221; dedi.
PARTİ TÜZÜĞÜ
Akın, iki dudak arası siyasete kural getiren ve parti içi demokrasinin hakim olduğu bir siyasi anlayış oluşturduklarını söyledi. Resmen partiye dönüşümle birlikte gerekecek olan tüzüğün önemli kısmının hazırlandığını anlatan Akın, tüzükte yer alacak konuları da şöyle özetledi:
&[#]8220;Bize göre ise en önemli sorun, ekonominin kötü gidişatına ve işsizliğe de sebep olan kötü siyasettir. Bunu düzeltmediğiniz sürece hiçbir sorunu çözemezsiniz. Bu tür siyaset anlayışı artık iflas etmiştir. Tüm partiler, aynı. Aynı siyaset anlayışını benimsemişler. Parti içi demokrasiden bahsetmek mümkün değil. TDH, iki dudak arasındaki siyasete kural koyacak. Milletvekili, belediye başkan ve encümen aday adayları, adaylık için ya genel başkanlarının eteklerinde dolaşırlar, yada parti il başkanlarına yanaşırlar. Çünkü adaylar, bu kişilerin iki dudağından çıkan kelimelere göre belirlenir. Bizim tüzüğümüze göre, 2 seçimde iktidara gelemeyen genel başkan görevinden alınacak. Bizim en büyük sorunumuz, koltuk sevdası değimliydi? Koltuk sevdası bulananların ve koltuğu bırakmak istemeyenlerin ülkemizin başına neler ördüğünü hepimiz görmedik mi? TDH&[#]8217;de, delege ağalığı, gece yarısı operasyonlar olmayacak. TDH, üyesine güvenen, hakkını ve hukukunu koruyan anlayışla ezber bozmaya geliyor. Güçlü milletvekili ve siyasetçiler için müthiş bir çalışmayı Türk siyasetine sunuyoruz. Benim TDH hareketinde bulunmamın en önemli sebebi, parti içi demokrasidir. Ben daha önce çok mücadele ettim ve yoruldum. Artık mücadelesini etmeyeceğiz, çünkü parti için demokrasinin gerekleri tüzük haline gelecektir. İki dudak arasından çıkan milletvekili, Genel Başkanını eteklerine sarılarak, onların istediği gibi anlayışla hareket ederler. TDH&[#]8217;ye göre, ilçe başkanları bile delegeler tarafından değil, tüm üyeler tarafından seçilecek. Kadınlarını önemseyen ve bu düşüncesini eyleme geçiren bir anlayışla hareket edeceğiz. Kadroların yüzde 30&[#]8217;u kadın yönetici kotasıyla geliyoruz. Kadın yönetici adayların çıkmaması halinde ise koltukları boş kalacak. Milletvekili ve meclis üyeleri seçiminde ise belirli sıralar, kadınlar için ayrıldı. Parti yönetiminde ise kadın Belirli sıralar kadınlara ayrılacak. &[#]8216;Ezber bozuyoruz&[#]8217; derken, boş söylemiyoruz. Ankara&[#]8217;dan yaz postayla gönder. Adaylar bile zor öğreniyorlar. Bu çalışmalarımız, TDH&[#]8217;yi herkes gibi kadınların da tercih ettiği bir parti yapacaktır.&[#]8221;
SARIGÜL&[#]8217;E &[#]8216;50 BİN&[#]8217; DESTEĞİ
Harun Akın, örgütlenmenin 2 ay önce başlamasına rağmen parti binasında gerçekleştirilen ilk toplantıya yoğun katılımın olmasının TDH Genel Başkanı Mustafa Sarıgül&[#]8217;ün &[#]8216;Esenboğa Havaalanı&[#]8217;nda 50 bin kişi karşılamazsa geri döneceğim&[#]8217; sözünü desteklediğini söyledi. Sarığül&[#]8217;ün sözünün abartılı bulunduğunu da hatırlatan Akın, &[#]8220;TDH&[#]8217;nin baktığı nokta bugünkü siyasetin baktığı yer değildir. Siyasetin tarzını ve üslubunu tepeden aşağıya değiştireceğiz. Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül&[#]8217;ün &[#]8216;parti dilekçesini vereceğim gün, 50 bin kişi yoksa geri dönerim&[#]8217; sözünü abartılı bulanlar oldu. Bu gidişle 50 bin kişiyi de aşacağız. Parti binasında merdivenlere kadar dolan insan seli, kalabalık ta bunun göstergesidir&[#]8221; diye konuştu.
GENÇLERE ÇAĞRI
TDH hareketinin sahiplenilmesi için gençlere çağrıda bulunan Akın, köylerde mezar kazacak genç bulunmadığını ileri sürdü. Bir partilinin yakının cenazesi için gittikleri bir köye mezar kazmak için komşu köyden gençler getirildiğini belirten Akın, &[#]8220;TUİK&[#]8217;in ülke genelindeki araştırmalarına göre tüm gençlerin yarısı işsiz. Yani 4 gencin ikisi işsiz. Köylerde mezar kazacak genç kalmamış. Bunu geçen gün bir partilimizin yakının cenazesi için gittiğimiz köyde gördük. O köye komşu köyden mezar kazacak gençler getirildi. Gençlerin bu hali beni üzüyor. Bize umutla gelen gençlerimizin umudunu boşa çıkarmayacak, hayal kırıklığına uğratmayacağız&[#]8221; dedi.
Akın açıklamanın ardından TDH çatısı altında yapılanan, hiçbir partide bulunmayan Engelliler Kurulu ile Bilişim ve Teknoloji Kurulları&[#]8217;nın işlevleri hakkında bilgi verdi. Akın son olarak, İl Kadın Kolları Başkanı Gülseren Duman, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nursel Özdemir, Gençlik Kolları Başkanı Göker Turgut, Bilişim ve Teknoloji Kurulu Başkanı Hüseyin Aktaş ile Engelliler Kurulu Başkanı Yakup Marangoz&[#]8217;u da basına tanıttı.
Editör: Pusula Gazetesi