Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda madenciliğin güçlüklerinden bahsederek, bu alanda hükümet tarafından yapılan çalışmaları anlattı. Milletvekili Tunç, mesajında &8220;Madencilik zor ve meşakkatli bir meslektir. Bu mesleği icra eden Madencilerimiz hayatlarını riske atarak, geçimlerini kazanmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışmaktadırlar&8221; dedi.



İşçi alımlarıyla üretimi arttırıyoruz



Milletvekili Tunç&8217;un mesajı şöyle; Bölgemiz bir maden bölgesidir. Hükümetimiz, Bartın ve Zonguldak illerimizdeki taşkömürünü ülkemiz ekonomisine kazandırabilmek ve üretimi artırmak için gerekli tedbirleri almaktadır. Bu amaçla Zonguldak ve Bartın´daki müesseselere 3000 yeni madenci alımı yapılmıştır. Yeni alınan işçiler sayesinde üretim artmıştır.



Kömürü ekonomiye kazandırıyoruz



Bir taraftan kamunun işlettiği bölümlerin üretimini artırmak, diğer taraftan da özel sektör eliyle yöremizdeki maden kömürünü ülke ekonomisine kazandırmak ve açılmakta olan yeni kuyularda binlerce madenciye iş vererek, ülkemizin enerji açığı sorununun çözümüne katkı sağlamak için çalışmaktayız.



Tehlike ve zorlukları göğüsleyerek



Her türlü tehlike ve zorluğu göğüsleyerek mücadele veren, ekmeğini yerin yüzlerce altında çalışarak çıkarmaya çalışan madencilerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler gününü kutluyor, hayatını kaybeden madencilerimizi rahmetle anıyorum. Bütün madencilerimize kazasız belasız, huzurlu ve sağlıklı bir çalışma hayatı diliyor, madencilerimize ve fedakar ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Editör: Pusula Gazetesi