Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne bağlı Zonguldak Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde Mart ayının ikinci oyununu, İzmir Devlet Tiyatrosu sahneleyecek. Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sahnelenecek "Evet İstiyorum" adlı oyun, 17 Mart 2017 Cuma günü saat 20.00'de, 18 Mart 2017 Cumartesi günü ise saat 14.00 ve 20.00'de tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. Bilet fiyatları, öğrenci 3 TL, sivil 5 TL olarak açıklandı.

İki perdelik ve 2 saat 10 dakikalık oyunu; Alfonso Paso yazdı, Hale Kuntay Türkçeye çevirdi, Levent Ulukut yönetti. Yönetmen yardımcılığını Hülya Dilek Arda, dekor-kostüm tasarımını Candan Günay, ışık tasarımını M. Kemal Gürgün, danslarını Meltem Yorulmaz, afiş tasarımını Erdal Güner, sahne amirliğini Nurhan Güncan, kondüvitliğini Harun Düzenli, dekor sorumluluklarını Hüseyin Yaran ve Uğur Topuz, aksesuar sorumluluklarını Aşır Yaşar ve Yalçın Örgül, kadın terziliğini Zarife Çağlar, erkek terziliğini İlker Korkmaz ve perukalığını İbrahim Aydın'ın yaptığı oyunda; Ozan Yıldırım, Sibel Ağalday, Levent Ulukut, Hülya Dilek Arda, Menekşe Özyiğit, Fuat Şarbalkan, Derya Kara Erk ve Sevinç Güzlük rol alıyor.

Oyunun konusu şöyle:

"Adem ile Havva'dan bu yana, bölündüğünde diğer yarısını bekleyen, bulduğunda ise yadırgayan bir elma gibidir, kadın ve erkek... Önce aşık oluruz, sonra sonsuz mutluluk hayali ile bir evliliğe başlarız. Peki, biri size evlenmeden önce başınıza gelecekleri anlatsaydı? 'Belki gidilecek yol güllük gülistanlık olmayabilir' deseydi, nikah memuru karşısında gene 'Evet istiyorum' diyebilecek miydiniz? Oyun seyircileri de içine alarak soruyor. Evet mi?"

16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak 18 maddelik Anayasa değişikliği referandumu öncesi sahnelenecek "Evet İstiyorum" adını taşıyan oyun, bazı kesimlerce manidar bulundu...

Editör: Pusula Gazetesi