DSP Onursal Başkanı Bülent Ecevit, ölümünün 3 yılında anılıyor.
DSP Ereğli İlçe Başkanı Akın Çamcı, yayımladığı mesajında, 5 Kasım 2006´da yaşamını yitiren Bülent Ecevit´in, Türk siyaset tarihinde dürüstlük, ahlaklılık ve vatanseverlik abidesi olarak anılacağını bildirdi.
Ecevit´in, 1960´larda ´´ortanın solu´´ hareketini başlattığını anımsatan Çamcı, şunları kaydetti:
´´Ecevit´in, sol ideolojiyi toplumsal ve ulusal özelliklere dayandıran siyasal çizgisi ve laikliği inançlara saygı ile bağdaştıran tutumu, ´toprak işleyenin, su kullananın´ şiarıyla Türk halkının kalbine ´Karaoğlan´ olarak yer etmiştir. 12 Eylül 1980 sonrası da ´ortanın solu´ hareketi ve fikriyatı `Demokratik Sol´ olarak yoluna devam etmiştir. 1999´da Başbakanlığında kurulan 57. Hükümet, içinde bulunduğu her türlü olumsuz koşullara rağmen demokratik, ekonomik ve sosyal önemli reformlara imza atmıştır. 2002´e gelindiğinde Ecevit´in ulusalcı tutumunu, Orta Doğu´ya ilişkin planlarında engel olarak gören ABD ve yandaşlarının operasyonları sonucunda DSP parlamento dışında kalmıştır.
DSP´den 5 dönem Zonguldak Milletvekili olarak parlamentoda kentimizi temsil eden Onursal Genel Başkanımız Sayın Bülent Ecevit´in anısı önünde saygıyla eğiliyor, onun ilkelerini ve sadece ulusunun çıkarlarını düşünen politik çizgisini asla terk etmemeye söz veriyoruz.´´
Editör: Pusula Gazetesi