Bartın kent merkezinde bulunan umumi tuvaletlerle halkın yoğun olarak kullandığı Belediye Sosyal Tesisleri dezenfekte edildi. İlaçlama çalışmasını Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yaptı.
Domuz gribine önlem olması amacıyla yapılan çalışma kapsamında kentteki 13 umumi tuvalet ile Belediye Sosyal Tesisleri´nin bakterilerden korunması hedeflendi. Belediyeden yapılan açıklamada dezenfekte çalışmalarının devam edeceği bildirildi.
Temizliğe dikkat edilmeli
Belediye Başkanı Cemal Akın dün konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Halkımızın yoğun olarak kullandığı alanlarda dezenfekte çalışması başlattık. Öncelikle umumi tuvaletleri dezenfekte ettik. Belediye Binamız ile Kültür ve Sanat Merkezi olarak kullanılan eski belediye binamızda da dezenfektasyon yapılacak" diye konuştu. Başkan Akın açıklamasında vatandaşların temizlik kurallarına mutlaka dikkat etmelerini de istedi.
Yerlere tükürmeyin, çöp atmayın
Hastalıklardan korunmak için temizliğe önem verilmesi gerektiğini belirten Başkan Akın, çevre temizliği konusunda da belediyenin hassas olduğunu ve gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. Çöp konteynerlerinin belirli aralıklarla dezenfekte edildiğini vurgulayan Başkan Akın "Halkımızdan isteğimiz sokaklarımızı da kendi evleri gibi görüp yerlere çöp atmamaları ve özellikle tükürmemeleridir.
Kendi sağlığımız kadar başkalarının sağlığını da düşünerek saygı gösterirsek, genel hijyen kurallarına uyarsak bu tür salgınlardan hem kendimizi hem de başkalarını korumuş oluruz" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi