Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dolar ve Avrolarınızı bozdurun, yatağının altında döviz olanlar parasını altına dönüştürsün, TL’ye dönüştürsün. Türk Lirası değer kazansın” çağrısı üzerine Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde esnaflar art arda vatandaşları teşvik amacıyla kampanyalar düzenliyor.

Çaycuma çarşı meydanında yıllardır restoran işleten Orhan Pınar, 200 ve üzeri Dolar bozdurup makbuzunu getirene öğlen yemeğinin bedava olduğunu söyledi.

Vatandaşlar, kampanyaya ilk günden ilgi gösterirken restoran sahibi Pınar, “İçinde yaşadığımız süreçte, paramız başta olmak üzere, etrafımızda gelişen olaylar karşısında tüm dünyaya karşı tek vücut olduğumuzu göstermeliyiz. Ülkemiz için bizlerde üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına bir diğer destek de Çaycuma Merkez Taksi Durağı esnafı İbrahim Bakıroğlu’ndan geldi. Sık sık düzenlediği değişik kampanyalarla adını duyuran Bakıroğlu, 100 Dolar ya da 100 Avro bozdurup fişini getiren vatandaşlara çarşı içi servisinin bedava, bin Dolar ya da bin Avro bozduranları da Devrek, Bartın ve Zonguldak’a bedava taşıyacağını söyledi.

Kampanyaya tüm Türk vatandaşlarını davet eden taksici Bakıroğlu, “Bizim de bu çorbada tuzumuz olsun istedik. Biz nebze olsun katkımız olursa, ne mutlu bize… Ekonomimize ve devletimize sahip çıkmak görevimizdir” dedi.

Bakıroğlu, ayrıca, taksisine her binen müşterisine bir adet ekmek hediye ediyor.

Çaycuma’da vatandaşlar kampanyalara ilgi gösterirken, döviz bürolarında da hareketlilik yaşanıyor. (Haber: Yeliz Alagöz)

Editör: Pusula Gazetesi