Çatalağzı Engelliler Derneği üyeleri, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” ve “4 Aralık Dünya Madenciler Günü”nedeniyle Zonguldak Maden Müzesi'ni ziyaret etti. Çatalağzı Engelliler Derneği üyelerine, maden mühendisleri ve maden mühendisliği öğrencileri de eşlik etti.

ÇETİN: "UMARIM KEYİF ALMIŞLARDIR"

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Umut Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına müze gezisine katılan Gülhan Çetin, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması sebebiyle Çatalağzı Engelliler Derneği Başkanı Özcan Albas’ın talebi üzerine Zonguldak Maden Müzesi'ni engelli kardeşlerimizin ziyaretine açtık. Güzel bir gün geçirmelerini diledik. Umarım bu geziden keyif alacaklardır. Bu arada ‘4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde hep beraber madencilerimizin bu gününü kutluyoruz. Madenci şehitlerimizi de saygı ve rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

ALBAS: "ZONGULDAK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR MÜZE"

Bu özel günü kendilerine ayırdıkları için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Maden Müzesi çalışanlarına teşekkür eden Çatalağzı Engelliler Derneği Başkanı Özcan Albas, "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzden bu gezi ile alakalı bir ricamız oldu. ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ ve ‘4 Aralık Dünya Madenciler Günü’ olması vesilesiyle bu iki özel günü birleştirdik. Zonguldak'ımız için burası çok önemli bir yer. Dünyanın en tehlikeli işlerinden biride madencilik mesleğidir. Zonguldak halkı, büyük oranda ekmeğini bu meslek ile kazanmıştır. Sayısız madencimiz de, ne yazıktır ki, bu madenler de iş kazaları sonucu engelli durumuna düşmüştür. Bu olayların inşallah bir daha tekrarlanmamasını, büyük kazalar olmamasını dileyerek ‘4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü kutluyorum. Şehit olan madencilerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Maden Müzesi yetkililerine bu günü bize ayırdıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi