Alkol ve Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele Derneği, Atatürk Kültür Merkezi'nde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla, Panelistliğini Hayat Aile Danışmanı Semra Merdivan'ın yaptığı, "Alkol-Madde ve Uyuşturucu Bağımlılığının Aile İçindeki ve Toplumdaki Olumsuzlukları" konulu panel düzenledi. Panele Zonguldak Emniyet Müdür Yardımcısı Okan Çakıroğlu, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner ve aileler katıldı.

"GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARDIR"

Milliyetçi Hareket Partisi olarak toplumsal olaylara özen gösterdikleri belirten MHP İl Kadın kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner; "MHP olarak bu tür toplumsal olaylara duyarlı olduğumuz için özellikle küçük yaşlardaki bağımlılık bizleri rahatsız etmekte. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarınızın bu tür illetten korunması için elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Ailemizi bilgilendirmemiz gerekiyor. Dünya uyuşturucu ile dolu bir dünya. Ne kadar bilinçlenirsek etrafımızdakileri de o kadar bilgilendiririz. Çocuklarımıza iyi gözlemlemeliyiz. İlgi be alakamızı kesmemeliyiz. Dokunarak sevgimizi göstermeliyiz ki öz güvenleri artsın. Topluma faydalı olabilsinler. Kelebek nasıl bir daha tırtıl olamazlarsa çocuklarımızda bir daha asla karanlık yollara girmeyeceklerdir" şeklinde konuştu

"UYUŞTURUCU İLE TEDAVİ SADECE BEYİNDE BİTER"

Uyuşturucu ve alkolle mücadelenin tek tedavisinin sadece beyinde bittiğini söyleyen Alkol ve Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Başkanı Necdet Özkan; "Alkol ve uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele derneği 6 yıldır hizmetlerini sürdürmektedir. Eğitimle sorunların çözüleceğine inandığımız için panelimizi gerçekleştirdik. Uyuşturucu denen illet bir kere bulaştığı zaman geri dönüşü çok zor. “Amatemle tedavi ediyor” hayır. Bunun tedavisi sadece beyinde bitiyor. Hastanede yapılan şeyler sadece arındırmadır. Bir köyde 8 yaşındaki kız çocuğunun bonzai kullandığını duydum. Eline 5 TL verip bakkala ekmek almaya yollasan. En az iki kez tembih edersin parayı düşürme diye" dedi.

"İNKAR ETMEKTEN VAZGEÇİN"

Aileleri yapmaları gereken konularda bilgilendiren Hayat Aile Danışmanı Semra Merdivan; "Ailelerin alması gereken tedbirler konusunda katılımcıları bilgilendireceğiz. Öncelikle alkol ve uyuşturucu bağımlılığının özellikle ergenlik döneminde başlayan sorun olduğunu belirtelim. Ailelerin doğru tedbirleri almaları önemli. Çocuklarda sorun tespit edildiğinde annelerin inkar etmekten vazgeçmeliler. Sorun olduğunu fark ettiklerinde bunu konuşmalı ve tedbir almalılar" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi