AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca Bartın Amasra ve Kurucaşile ilçeleri sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıflarına, sel mağdurlarının acil ihtiyaçları için 2 milyon lira sosyal yardım ödeneğinin gönderildiğini açıkladı.
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 13 Ağustosta meydana gelen sel afeti nedeniyle zarar gören vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Amasra ve Kurucaşile ilçeleri sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıflarına 2 milyon lira ödenek gönderildiğini belirterek, bu ödeneğin selden zarar gören vatandaşlara verileceğini söyledi. Milletvekili Tunç, yardımlar için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya teşekkür etti.
Milletvekili Tunç, sel afeti nedeniyle hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek, bozulan köy yollarının yapımı, yıkılan köprülerin yapımı, tahrip olan kanalizasyon alt yapısının onarımı, haberleşme ve elektrik şebekesinin onarımları ile ilgili olarak ihtiyaç duyulan ödeneklerin Başbakanlık AFAD Başkanlığı ve ilgili kurumlar tarafından gönderileceğini ve süratle hasarların giderileceğini kaydetti. Başbakan Binali Yıldırım'ın Bartın Amasra ve Kurucaşile ilçelerinde meydana gelen sel hasarlarının giderilmesi ve zararın karşılanması için gerekli talimatları verdiğini de aktaran Milletvekili Tunç, kapanan Bartın-Kurucaşile yolunun ulaşıma açılması için de Karayolları Bölge Müdürlüğünün tüm imkanları ile seferber olduğunu, köy yolları ve köprülerdeki hasarların giderilmesi için de İl Özel İdaresinin yoğun bir şekilde çalıştığını ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi