Zonguldak Temel Sınav Lisesi, Site Spor Salonu’nda düzenlenen mezuniyet töreni ile ilk mezunlarını geleceğe uğurladı. Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın çocuklarının da mezun olduğu törende, öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Sınav Lisesi Müdürü Vedat Vecgi Ilgın, şunları söyledi:

“Sınav Eğitim Kurumları’nın Zonguldak’taki temsilcisi olan Sınav Lisesi’nin temeli 1996 yılında dershane olarak atıldı. Başarılı 20 yıllık bir geçmişin ardından 2015-2016 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan denetim ve incelemelerden geçerek Sınav Lisesi’ne dönüşmüştür. Bu başarılı geçmişte emeği olan yöneticisinden öğretmenine, velisinden öğrencisine, hizmetlisinden çaycısına kadar herkesi kutlarım. Cumhuriyetimizin kurucusundan aldığımız temel ilkelerle, cumhuriyete bağlı çağdaş nesiller yetiştirme amacıyla hareket eden kurumumuz, gençlerimizi de aynı felsefe ile geleceğe hazırlamaktadır. Sportif faaliyetleri, sosyal aktiviteleri ve sosyal sorumluluk projeleri ile tam bir okul kimliğine bürünen kurumumuz, akademik anlamda da bu gençlerle başarılarına devam etmiştir. YGS’de elde edilen yüzde 100 başarı, ilk on binde yer alan öğrencileri, YGS-1 ve YGS-2 puan türünde 280, YGS 5-6 puan türünde elde edilen 305 puan ortalamasıyla ilimiz merkezinde başarıda önlerde yer almıştır. Bu başarının elde edilmesinde rol alan öğretmen arkadaşlarımı, öğrencilerimi ve siz değerli saygıdeğer velilerimizi kutluyorum. Başarımızın LYS’de de devam edeceğini biliyorum. Sevgili öğrencilerim; sizleri geç bulmanın, çabuk kaybetmenin hüznünü yaşıyorum, çünkü bu kadar kısa sürede çok çabuk aile olduk, sizleri unutmak mümkün mü? Sabahları yaptıkları ile tansiyonumu yükselten, öğleden sonra sarılarak kendilerini affettiren, gözlerimin dolmasını sağlayan, yılın her günü dünya sarılma günü ilan eden, ‘bu mesleği iyi ki seçmişim’ dedirten siz değerli öğrencilerimi unutmak mümkün müdür? İlk olmak ayrıcalıktır. Unutulmayacaksınız, bunu biliniz. Bu kapı, bu ocak size her zaman açıktır. Sizin de bizi unutmamanızı diliyorum. Sevgili gençler, sizi uğurlarken son sözüm, burada aldığınız bilgi ve eğitimle kendinize güveniniz, cesur olunuz, yüreğinizi sevgi ve merhametle doldurunuz, millete ailenize ve ülkemizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılıktan asla vazgeçmeyiniz. Unutmayınız; en güzel söz henüz söylenmedi, en büyük buluş henüz yapılmadı, en güzel şarkı henüz bestelenmedi, en güzel çocuk henüz doğmadı, en büyük başarı henüz elde edilmedi. Bütün bu yaşanmamışlıklar sizleri bekliyor, geleceğe ümitle bakın, bu ülke, bu millet sizi bekliyor. Başaracağınıza inancım tamdır, bahtınız aydınlık, yolunuz açık olsun.”

105 öğrencinin mezun olduğu törende okul birinci Ayşenur Ören’e plaketini BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer verdi. Sportif faaliyetlerde ilk şampiyonluğu elde eden öğrencilere Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü tarafından gönderilen sertifika ve madalyaları ile başarılarından dolayı beden eğitimi öğretmeni Turhan Öztürk’e de plaket verildi.

Gecenin sürprizi ise, öğretmenlerin öğrencilere hazırladığı veda videosu oldu. Geceye katılanların ilgi ve kahkahalarıyla izlediği video, geceye renk kattı.

Öğrenciler adına söz alan İrem Akyıldız, öğretmenlere bir teşekkür konuşması yaptı. Öğrenciler, öğretmenlere sevgilerini gösteren bir pankart açtılar.

Tören, öğrencilerin 10’uncu Yıl Marşı eşliğinde havaya keplerini atmaları ile son buldu.

Editör: Pusula Gazetesi