Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın “TTK için devlete ve kamuya yük olmayacak yapılanma çalışması içerisindeyiz” açıklamaları ile ilgili konuştu. Bakan Albayrak’ın bu sözleri TTK’nın yine özelleştirilmesi konusunu gündeme getirdi.

GMİS Genel Başkanı Demirci, TTK’nın iki yıldır iyileştirilmesi ile ilgili çalışmalar yapıldığını belirterek “Bakanımızın bu sözleri özelleştirilecek anlamına gelmesin. Kamuoyunda bazı şeyler yanlış anlaşılıyor. TTK’nın iki yıldan beri üretimin artması için iyileştirilmesi planlanıyor ve bazıları hayata geçiyor. Allah göstermesin özelleştirme söz konusu olsun, ilk karşısında duracak kişi biziz” dedi. Demirci, kendisine ‘Yürüyüş eylemi anlamında bir duruş olur mu?’ sorusuna ise “Gerekirse onu da yaparız” dedi.

TTK Genel Müdürü Burhan İnan’ın görevden alınması ve sonrasında emekli olması konularını değerlendiren Demirci “Burhan İnan’ın gitmesine çok üzüldüm. Ben Almanya’da iken bana haber geldi. Eğer yerine biri gelecekse TTK içinden birinin gelmesi gerekir” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi