Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin ile bazı Zonguldak Belediye Meclis üyeleri ile arasında yaşanan “vizyonsuzluk” tartışması devam ediyor.

Başkan Sezgin, bazı Belediye Meclis üyelerinin vizyonsuz olduğunu ileri sürerek, Kent Konseyi’ni bilmediğini ve anlamadığını söylemişti. Bunun üzerine Belediye Meclis üyeleri Cavit Zülfikar ve Mehmet İzzet Türkçelik, kendisine basın aracılığıyla yanıt vermişti.

Zonguldak Belediye Meclisi’nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Mehmet İzzet Türkçelik, Sezgin’in meclise İncivez’deki TTK havalandırmanın park yapılması ve yeşil alanın imara açılması için verdiği öneri ile ilgili de alınganlık yaptığını ileri sürmüştü.

“BİR ŞEY ÜRETEMEYEN KİŞİLER, KURUM VE KURULUŞLARI ENGELLEMEK VE İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Sezgin, yaptığı açıklamalardan bazı Meclis üyelerinin rahatsız olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
“Yerel bir basın kuruluşuna verdiğim röportajda bazı Meclis üyeleri olduğuna vurgu yaparak dile getirdiğim eleştiri, haklı olarak diğer Meclis üyelerimizde de rahatsızlık yaratmıştır. Meclis üyesi arkadaşımız Cavit Zülfikar’ın da belirttiği gibi benim her zaman kullanmadığım bir üslup da açıklama yapmam yanlış anlamalara sebep vermiştir. Bu sebeple özellikle Zonguldak için iyi niyetle emek sarf eden, projeler üretmekte gayretli olan, daha yaşanabilir bir şehir için mücadele eden, ürettiği projeler konusunda bizlerle görüş alışverişinde olan, yapacağı öneri değişiklikler için bizlerden ve ilgili sivil toplum kuruluşlarından görüş isteyen, ben değil, Zonguldak için ‘biz’ diyebilen, amacı bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olan, uyum içinde çalıştığımız Belediye Meclis üyeleri arkadaşlarımızdan özür diliyorum. Birlik içinde Zonguldak için ortak akılla en doğruyu bulma vizyonuna sahip olmayan ve Kent Konseyi’ni bilmemekle anlamamakla eleştirdiğimiz Meclis üyelerinin sayısı 2-3 kişiyi geçmemektedir ve açıklamamda da belirttiğim gibi onlar kendilerini bilmektedir. Zaten üzerlerine de almışlardır. İşi sadece polemik olan, boş vakitleri çok olan, bilgi birikimi olmayan, birlik beraberlik içinde olmaktan ve birlikte karar almaktan rahatsız olan, birlikte çalıştığı arkadaşlarını bile şikayet edebilen ve bu marifetmiş gibi basın açıklaması ile reklam amacıyla bunu paylaşabilen, bir şey üretemeyen ve misyonu bir şey üreten kişi, kurum ve kuruluşları engellemek ve itibarsızlaştırmaya çalışmak olan ve her topluluk içerisinde yer alabilen bu yapıdaki insanlara rağmen Kent Konseyi olarak gayretlerimiz ve çalışmalarımız Zonguldak’taki tüm kesimlerle olduğu gibi Belediye meclis üyelerimiz ile de birlikte devam edecektir. Hepsinin katkı ve görüşlerine ihtiyacımız vardır. Zonguldak'ın da birlik içinde olmaya ihtiyacı vardır.”

Editör: Pusula Gazetesi