Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü'nün, “Toplum Yararına Çalışma Programı” kapsamında, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ve Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'nde asgari ücretle geçici temizlik işçisi statüsünde çalışacak olan 90 kişi, başvuranlar arasında yapılan mülakatla belirlendi. Kamuda geçici işçi statüsünde çalışacak bin kişi için başvurular yoğundu. Yoğun başvuru nedeniyle sistemde yaşanan arıza sonucu başvuru sayısı belirlenemedi. Başvuruların sona ermesiyle Bülent Ecevit Üniversitesi'ne alınacak 50, İl Emniyet Müdürlüğü'ne alınacak 40 temizlik işçisi için mülakat yapıldı. İş başvurusu yapanlar, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü salonunu doldurdu. Adaylar, gelir durumları, yaş, çocuk sayısı, mülk durumlarının belirlendiği mülakatta tek tek görevlilerin sorularına cevap verdi. İşçi alımı ile ilgili açıklamada bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, “Uzun süreli iş bulmakta sıkıntı çeken işsiz vatandaşlarımız için kurumumuzun Toplum Yararına Program çerçevesinde Genel Müdürlüğümüzce ilimize tahsis edilen bin kişilik kontenjan ile ilgili olarak gerekli müracaatlar yapıldı. Bülent Ecevit Üniversitesi’ne ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne alınacak olan toplamda 90 kişi ile ilgili kurumumuzda mülakatlar yapıldı. Kontenjanın büyük bir bölümünü Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ayırdık. Bu nedenle de ek gelir olması için en çok ev hanımlarımız başvuruda bulundu. Başvuruların yüzde 80’i ev hanımlarından oluşuyor” diye konuştu.

“MÜLAKATLAR ÇARŞAMBA GÜNÜ SONA ERMİŞ OLACAK”

Mülakatlarla il ve işe alım kriterleriyle ilgili birli veren Demirsu, “Bunların içerisinden gelir durumu sıfır olandan başlayarak yukarıya doğru devam eden sıralama şeklinde alımları yapacağız. Bunun yanında çocuk sayısını ve öğrenim durumlarını da ön planda tutacağız. Mülakatların bitimine müteakip olarak değerlendirmelerimizi yapacağız ve en kısa zamanda iş başlangıcı yapılmasını sağlayacağız. Esasen bu konuda 3 bin 500 kişilik bir kontenjanımız vardı ve buna bin kişinin daha dahil olması ile bu sayı 4 bin 500’e yükselmiş oluyor. Aynı şekilde Milli Eğitim, Özel İdare, Valilik ve Kaymakamlıklara verilecek olan personellerle ilgili olarak da gerekli mülakatlar önümüzdeki günlerde yapılacak. Çarşamba günü bütün mülakatlar sona ermiş olacak. Müracaat oldukça yüksek, sayı anlamında bir şey söylemek şu anda mümkün değil. Sistemden alınan bilgiler doğrultusunda çalışma yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

“BAŞVURULARIN YÜZDE 80’İ EV HANIMLARINDAN OLUŞUYOR”

İşçilerin çalışacağı yerler hakkında bilgi veren ve en fazla başvurunun ev hanımları tarafından yapıldığına dikkat çeken Demirsu, “İşe alınacak olan işçiler, temizlik işlerinde, çevre temizliğinde kullanılacak. Özel İdare’ye alınan işçiler, köprü ve yol yapım çalışmalarında çalışacak. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağı okullarda çalışacak olan işçilerimiz de okulların temizlik işlerinde çalışacaklar. İşe alınan arkadaşlarımız 2016 yılının Haziran ayına kadar çalışma imkanı bulacaklar. Bunlar geçici işçiler, 3 ay aradan sonra tekrar başvuruda bulunama hakları var. Bu kontenjanın büyük bir bölümünü Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ayırdık. Bu nedenle de ek gelir olması için en çok ev hanımlarımız başvuruda bulundu. Başvuruların yüzde 80’i ev hanımlarından oluşuyor” ifadelerini kulandı.

Editör: Pusula Gazetesi