Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Hüseyin Özbakır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında Siirt’teki bir konuşmasından dolayı aldığı ceza nedeniyle cezaevinde yattığı dönem Kırklareli Başsavcısıydı. O dönem başlayan dostluklarını ilk kez anlatan Hüseyin Özbakır, Pusula Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İlknur Yılmaz’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; nezaketli, hürmetli, insanlara saygı duyan, sevgi dolu, pozitif, mükemmel bir insan olduğunu vurgulayan Özbakır, cezaevi günleri ve sonrasında kurdukları diyaloğu şu sözlerle anlattı:

“BAŞSAVCILIK ÇİZGİMİZİ HİÇ DEĞİŞTİRMEDİK”

“Benim bütün akrabalarım İstanbul Fatih’te oturuyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, uzun yıllar İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Tanışıklığımız ve sevgimiz oradan geliyor. Ben Kırklareli Başsavcısı iken kendisinin cezası olması nedeniyle avukatları bize geldiler. ‘Tayyip Bey sizin cezaevinde yatmak istiyor’ dediler. O zamanlar cezaevlerinde biraz sıkıntılar vardı ve bazı önemli mahkumlar bizim cezaevinde yatıyordu. Herhalde onu duymuş olacaklar ki, bizi istediler. Biz de memnuniyetle kabul ettik. Önce merkez cezaevine gönderdik, sonra Pınarhisar Cezaevi’nin olmasını önerdiler. Kendisini 4 ay kadar Pınarhisar Cezaevi’nde misafir ettik. Asıl dostluğumuz, gönül birliğimiz de o zaman başladı. O günlerden de bu günlere geldik. Biz kendisinin İstanbul’da yapmış olduğu işleri takdirle karşılıyorduk. Bütün ailemde biliyordu ve yapmış olduğu çalışmaları bütün Türkiye öğrendi. Sonuçta şu anda da Cumhurbaşkanımız olarak da Türkiye’nin huzurundadır. Biz o zaman Başsavcı olarak görevimizi yaptık. Başsavcılık çizgimizi hiç değiştirmedik. Sadece geldiler ve kendilerini infaz ettik. Ardından da cezaevinden tahliye edip gönderdik. Zaman zaman bulunduğum yerlere geldiğinde devamlı bir araya gelir, ziyaret eder, görüşürdük. Hatta kendisini ziyarete gittiğim de olmuştur.”

“TÜRKİYE’DE İLERİDE NEREYE GELECEĞİ BELLİYDİ”

“O zamanlardan bugün iyi bir konumda olacağı görünüyordu. Çünkü gelen ziyaretçisi açısından inanılmaz bir izdiham vardı. Türkiye’de ileride nereye geleceği belliydi.

Çoğu kimse kendisiyle konuşmaya nail olamıyor, ama biz yakın görüşmelerimizde kendisi, nezaketli, hürmetli, insanlara saygı duyan, sevgi dolu, inanın görüştüğünüzde sizi etki altında bırakacak pozitif, mükemmel bir insan diyebilirim.”

DÖRT AY CEZAEVİNDE YATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı sırada, 6 Aralık 1997´de Siirt´te düzenlenen bir açık hava toplantısı sırasında topluluğa yaptığı konuşmada kullandığı ifadeler sebebiyle, "halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle kendisine açılan dava sonucunda 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden ayrılarak 26 Mart 1999´da girdiği cezaevinde dört ay on gün kaldıktan sonra 24 Temmuz 1999´da tahliye edildi.

Editör: Pusula Gazetesi