Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği´ni (KGD) ziyaretinde bu yıl "Sevgi, Barış Dostluk" ödülünü hayatını kaybeden ÇYDD Onursal Genel Başkanı Türkan Saylan anısına vermeyi karar verdiklerini belirtti. Posbıyık, "Türkan Saylan, bizim için son derece büyük bir insan, önder bir insan. Türkiye´nin köşesinde, bucağında kalmış, okumak isteyen bilgili çocuklara kurs vermek suretiyle Türkiye´nin aydınlık geleceğini omuzlarında taşıyacak gençleri yetiştiren ve çağdaşlığı ön plana çıkaran bir insan. Bizim için son derece önemsediğimiz bir insan. Bu tür insanlar kolay unutulmaması lazım, isimleri yaşatılması lazım. Bu değerlerimize sahip çıkmamız lazım" diye konuştu.

"TÜRKİYE´NİN NOBEL ÖDÜLÜ"
Belediye Başkanı Posbıyık, sevgi, barış ve dostluk ödülünün Türkiye´nin Nobel Ödülü haline geldiğini belirtti. Ödülü bu güne kadar iki Cumhurbaşkanı´nın aldığını ifade eden Posbıyık, ödülü Saylan anısına Tarkan ile birlikte vereceklerini kaydetti. Ödülü Saylan anısına ÇYDD Yöneticilerinin alacağını ifade eden Posbıyık şöyle devam etti:
"Sevgi Barış Dostluk ödülü Türkiye´nin Nobel ödülü haline gelmiştir. Sevgi Barış Dostluk ödülünü bu zamana kadar iki cumhurbaşkanı almıştır. Türkan Saylan da Türkiye´nin çağdaş geleceği için Cumhuriyetimizin temel direkleri açısından hayatını feda eden önemli bir isimdir. Tarkan ile birlikte bu ödülü sahnede vermek gibi bir onuru yaşayacağımız için çok mutluyum. ÇYDD yöneticileri, bu ödülü rahmetli Türkan Saylan adına alacaklar".
Öte yandan, Sevgi, Barış ve Dostluk Ödülü´nü bugüne kadar Kostas Anasstapulos, Fatih Terim, Türk Milli Basketbol Takımı, Aziz Yıldırım, Sakıp Sabancı, Süleyman Demirel, Rauf Denktaş, Turgut Özakman aldı.
Editör: Pusula Gazetesi