Muhtar-Hasan Ali İnce: Genelevin mahallemize taşınmasına izin vermeyiz. Büyük olaylar çıkar. Sanki uzayda bir yer bulmuş gibi geneleve yer bulduk diyorlar. Barınağı idare edemeyen bir belediye başkanı genelevi orada nasıl koruyacak?


Esnaf-Muharrem Coşkun: Acılık denilince akla ilk olarak genelev geliyor. Genelev kalkarsa Acılık değer kazanacaktır. Hepimiz bir araya gelelim ve ortak noktada buluşalım. Belediye Başkanını sonuna kadar destekliyoruz ve yanındayız.



Acılık´ta faaliyet gösteren genelevin Ankara yolu üzerinde hayvan barınağının arkasındaki bölgeye taşınması yönünde açıklamalar yapan Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref´e Elvanpazarcık beldesinden tepki geldi.


Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, dün Pusula´yı arayarak "Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref´in, genelevin taşınacağı yer olarak beldemiz sınırlarında bir noktayı işaret etmesini yanlış buluyorum. Biz genelevin beldemize taşınmasına kesinlikle karşıyız. Bunun kararını Eşref veremez" dedi.


Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ise Pusula´ya yaptığı açıklamada şöyle konuştu:


"Zonguldak Belediye Başkanımızın Acılık´taki yer için kalkacağı yönündeki açıklamaları bizi gerçekten sevindirmiştir. Ama belirlenen yer için uygun görüş vereceklerini tahmin etmiyorum. Çünkü barınağın her yeri mahalle ve uygun düşmez. Kaş yaparken göz çıkartmayalım.


Genelevin Acılık´tan kalkmasını bizde istiyoruz ama barınağın olduğu yere götürülmesindense mevcut yerde kalması daha hayırlıdır. O yerin etrafında yerleşim yerleri olmaması gerekiyor. Zonguldak´ın genel kültür yapısı bunu kaldırmaz. Şehir merkezi ile kırsal kesim farklıdır. Kırsal kesimdeki örf ve adetlerimiz bunu kaldırmaz ve orada çok büyük olaylar olur.


Onun için daha uygun bir yer bulunmasında bizde katkıda bulunalım, yer arayalım. Çünkü bu yerin şehir merkezinden mutlaka kalkmasını bizde istiyoruz. Acilen de kalkması lazım. Bu konuda bize şikayette çok geliyor. O nedenle bugün kalkmasa bile yarın kalkacaktır. Acılık denilince akla ilk olarak orası geliyor. Acılık oradaki işletme eviyle anılmasını istemiyoruz.


Orası kalkarsa Acılık değer kazanacaktır. Hepimiz bir araya gelelim ve ortak noktada buluşalım. Belediye Başkanını sonuna kadar destekliyoruz ve yanındayız. Muhakkak kalkması gerekiyor. "


Elvanpazarcık Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Ali İnce ise şunları söyledi: "Genelevin taşınacağı söylenen yer Elvanpazarcık´a bağlı Cumhuriyet Mahallesi&[#]8217;dir. Barınağın olduğu bölgenin neresine genelevi yapacakmış. Kimden izin almış da onu yapacakmış. Orada öyle bir yerin olması uygun olur mu? Biz mahalle olarak bu olaya karşıyız. Olursa büyük olaylar çıkar. Kesinlikle de izin vermeyiz. Orası bir mahalle ve yol ağzıdır. Sanki uzayda bir yer bulmuş gibi geneleve yer bulduk diyorlar. Belediye Başkanı oranın ismini bile bilmiyor. Barınağın halini görüyorsunuz. Orayı idare edemeyen bir belediye başkanı genelevi orada nasıl koruyacak. Buranın her yeri mahalledir. Kesinlikle karşıyız ve asla izin vermeyiz."



Başkan İsmail Eşref ne demişti?


Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, genelevin taşınmasıyla ilgili olarak Pusula´ya şu açıklamayı yapmıştı:


"Acılık Caddesi için yeni çalışmalarım var. Acılık semti yapacağımız hizmetlerde değer kazanıp şenlenecek. Görevim boyunca hep esnaflarımıza değer verdim ve önlerini açmaya çalıştım. Bayanlar Acılık Caddesi´ne rahatlıkla giremiyor. Bunun bilincindeyiz. Önceki görev sürecimde Acılık´taki genelevi kaldırmak için çalışmalar başlatmıştım. Genelevin kaldırılması için yerde bulmuştum. Tespit ettiğimiz bu yerde Gökgöl Tüneli´nin etrafından geçen servis yolunun bulunduğu bölgede yer alıyordu. O dönemin Orman Bakanı Nami Çağan´dı. Bakan Çağan´a dedim ki, ´Ben bu tünelin çıkışına tesis yapmak istiyorum.´ Adını da sosyal tesis olarak koyacaktık. Acılık´taki o görüntüyü oraya taşıyayım demiştim. Bakan Nami Çağan kulağıma eğilerek bana ´Kanunlarımın etrafında dolaşma´ dedi. Bana orayı taşıttırmadı. Ben bir daha uğraşmam dedim. O dönem benim bakanım bana bunu yaptırmazsa, ben şimdi ki bakana bunu nasıl yaptırırım. Biraz zor yaptırırım diye düşünüyorum. Ama yine yer bulacağım.


Uğraşmam dedim ama yeni orayı taşımayı düşünüyorum. Bir yer daha buldum. Hayvan Barınağı´nın arkasında bir yer var. Belki oraya taşıyabiliriz diye düşünüyorum ama henüz araştırıyoruz."a

Editör: Pusula Gazetesi