Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanlığı’nın düzenlediği “İl Danışma Kurulu Toplantısı”, Cumartesi günü Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya; AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 22 ve 23’üncü Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, İl Genel Meclisi Başkanı Vacit Durdubaş, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, ilçe-belde başkanları, belediye başkanları, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri katıldı.

Toplantıya, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan ile Ercan Candan katılmadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan yönetimi seçildi. Divan Başkanlığı’nı Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin uzun yürüttü.

Toplantının basına açık bölümünde, İl Başkanı Hamdi Uçar ile Milletvekili Özcan Ulupınar konuştu.

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, hem gündemi, hem de teşkilat içi çalışmaları değerlendirmek amacıyla toplandıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Teşkilatımızın özen gösterdiği toplantılardan birisi İl Danışma Kurulu toplantılarımızdır. Yerel seçimler bitti. Seçilen belediye başkanlarına, İl Başkanı olarak başarılar diliyorum. Bu hizmet yarışında çok güzel hizmetler yapacaklarına inanarak listeye koyduğumuz arkadaşlarımız. Hepsine de güzel hizmetlere imza atmak nasip olur inşallah. Yerel seçimlerin ardından bölgemizde bir takım eleştirilerin, tenkitlerin yanı sıra bir takım takdirlerle de karşı karşıya kaldık. Ama önemli olan, teşkilat bütünlüğümüzü, ahengimizi bozmadan herkesin olması gereken yerlerde olduğunu ifade ederek, hizmet yapılması konusunda çalışmaktır, mücadele etmektir. Yoksa dışarıdaki muhalif bir takım güçlerin partimizin teşkilatımızın birliğinin, beraberliğinin bozulması, partimizin daha iyi yerler gelmesini engellemek için çaba sarf eden bir takım güçlerin söyledikleri sözler, eleştiriler ve tenkitlere dikkat etmiyoruz, etmeyeceğiz. Her geçen gün vatandaşımızın, halkımızın gönlüne giren siyasi partiyiz. Şimdiye kadar yaptığımız hizmetlerde elbette eksikliklerimiz vardır. Ama bunları zaman zaman yapılan seçimlerde analiz ederek muhasebesini yaparak eksiklerimizi ve hatalarımız görmeye çalışıyoruz. Kısa zaman sonra cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bizler Genel Merkezimizin verdiği talimatlar doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda Zonguldak’ta yüzde 51 barajı istiyor. Zonguldak teşkilatları olarak, ilk turda yüzde 51’i kazandıracak güce, performansa sahibiz. Yerel seçimlerde aldığımız gösterge bunu belirtiyor. Hepinizi saygı ve sevgiyle kucaklıyorum.”

ULUPINAR: “BUGÜN ‘BEN CHP’YE OY VERDİM, PİŞMANIM’ DİYENLER VAR, BİZ BUNU ANLATMAYA ÇALIŞTIK”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise, tatil günü olmasına rağmen toplantıya katılım gösteren partililere teşekkür ederek, şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz hafta içinde ilimizde sel yaşandı. Şükürler olsun ki, bir can kaybı yaşamadık. Tavuk ve balık çiftlikleri zarar gördü. Yollarımız hasar gördü. Allah bize fırsat verdikçe, bu zararları telafi ederiz. Bu sel zararlarını bile hükümetimize mal edenler var. Hükümetimizi suçlayanlar var. Bu yağmur, metrekareye 136 kilogram düşen bir yağmurdu. Buna hiçbir altyapı, ne İtalya’da, ne Amerika’da karşılık veremez. Böyle bir altyapı yok. Bu altyapının bu yağmurlara dayanması mümkün değil. Yerel seçimler bitti. Seçimi aldığımız yerler, alamadığımız yerler var. Bugün ‘Ben CHP’ye oy verdim pişmanım’ diyenler var. ‘Haram olsun’ diyenler var. Ama bu belliydi, biz bunu anlatmaya çalıştık. Ne olursa olsun kazanamadık, kaybettik. Ameliyat iyi geçti, ama hastayı kaybettik. Ne yapacağız, ümitsizliğe mi kapılacağız? Hayır, önümüzde yeni bir seçim var. Ondan sonra genel seçimler, yerel seçimler arka arkaya gelecek. Daha çok çalışacağız. Lütfen teşkilatımızı unutmayalım. Beraber çalışalım. Elbette kanunsuz, haksız talepler gelecektir. ‘Hayır, yapamayız’ diyeceğiz. Adaletli olacağız. Seçim beyannamesindeki sözlerimizi unutmayacağız. Halkımızın iyi günde kötü günde yanında olacağız. Moralimizi bozmayalım, ümitsizliğe kapılmayalım.”

Editör: Pusula Gazetesi