Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Bülent Ecevit Üniversitesi Yayınevi’nin bir ve ikinci yayınları olarak kısa süre önce basımı tamamlanan “Zonguldak İl Merkezinde İntihar Davranışının Yaygınlığı, Sosyodemografik, Klinik ve Ailesel Risk Etkenleri” ve “Zonguldak İlinde Göçün Sosyo-Ekonomik Nedenleri ve Alınabilecek Tedbirler” isimli çalışmaları hazırlayan akademisyenlerle bir araya geldi.
Önceki gün Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede, Rektör Özer, her iki çalışmaya imza atan üniversite öğretim elemanlarını ayrı ayrı kabul ederek, kendilerine teşekkür etti. Bu çalışmaların bir defaya mahsus olarak değil, belirli zaman aralıklarında tekrarlanması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Özer, “Üniversitemiz, kısa süre önce bir yayınevi kurarak, akademisyenlerimizin çalışmalarının basım ve dağıtımını sağlamayı başarmıştı. Burada özellikle sevindirici olan husus yayınevimizin bir ve iki numaralı yayınında Zonguldak’ta uzun süredir konuşulan göç ve intihar gibi iki önemli sosyolojik olgunun mercek altına alınması olmuştur. Şehir-üniversite işbirliğine verdiğimiz önemin en önemli ve somut neticelerinden örnekler olarak değerlendirdiğim ‘Zonguldak İl Merkezinde İntihar Davranışının Yaygınlığı, Sosyodemografik, Klinik ve Ailesel Risk Etkenleri’ ve ‘Zonguldak İlinde Göçün Sosyo-Ekonomik Nedenleri ve Alınabilecek Tedbirler’ isimli çalışmaları hazırlayan bilim insanlarımızı tebrik ediyor, kendilerine ve tüm akademisyenlerimize çalışmalarında kaynak sağlamayı sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür eden akademisyenler, üniversitenin kendilerine verdiği destekten ve sağladığı imkânlardan duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Görüşmelerin sonunda Prof. Dr. Mahmut Özer, “Zonguldak İlinde Göçün Sosyo-Ekonomik Nedenleri ve Alınabilecek Tedbirler” isimli çalışmayı hazırlayan; Prof. Dr. Hasan Vergil, Doç. Dr. Halil Yıldırım, Doç. Dr. Özcan Sezer, Yrd. Doç. Dr. Deniz Şükrüoğlu, Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Teyyare, Yrd. Doç. Dr. Fatih M. Bayramoğlu, Yrd. Doç. Dr. Hasan Sankır, Yrd. Doç. Dr. Sinan Yılmaz, Arş. Gör. Bersu Bahtiyar, Arş. Gör. Gizem Toprak, Araştırma Görevlisi Nurdan Çolak, Araştırma Görevlisi Seda Yılmaz, Araştırma Görevlisi Şahin Yeşilyurt, Araştırma Görevlisi Tamer Güven’e ve “Zonguldak İl Merkezinde İntihar Davranışının Yaygınlığı, Sosyodemografik, Klinik ve Ailesel Risk Etkenleri” isimli esere imza atan Doç. Dr. Nuray Atasoy, Yrd. Doç. Dr. Özge Saraçlı, Yrd. Doç. Dr. Hasan Sankır, Doç. Dr. Levent Atik, Yrd. Doç. Dr. Ömer Şenormancı, Araştırma Görevlisi Veysel Doğan, Araştırma Görevlisi Hasret Ozan Keser’e teşekkür belgelerini verdi.
Editör: Pusula Gazetesi