Merkez Hakem Kurulu (MHK) 11’inci Bölge Yönetim Kurulu Üyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli Erol Pesen, Vatandaş Erol Pesen olarak Zonguldak-Kozlu sahil yolunda uygulanan 50 kilometre hız sınırına büyük tepki göstererek, Vali Ali Kaban ve Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak’a çağrıda bulundu. Diğer şehirlerde hız limitlerinin 20 kilometre artırıldığını hatırlatan Pesen, bu uygulamanın Zonguldak’ta da başlatılmasını talep etti.

“YOLDA GİDERKEN ÖNÜMÜZDEKİ ARACI DEĞİL, RADAR TAKİP EDER HALE GELDİK”

Kozlu sahil yolunda hız sınırını aştığı için radar uygulamasına takılan Pesen, 356 TL tutarında ceza yediğini söyledi. Pesen, hız sorununun çözülmesi için yetkililerden talepte bulunarak, “Kozlu’da oturuyorum. İşe gidip-gelirken araç kullanıyorum.

Kozlu sahil yolundaki hız sınırı 50 kilometre, araçlar hep son model, zaten arabayı çalıştırdığın zaman 40-50 kilometre hızla kalkıyorsun.

Yollar asfalt, çift şerit, burada hızı zaten 50 ile yapma şansımız yok. Özellikle Sayın Valimizden, Emniyet Müdürümüzden, Karayolları Bölge Müdürü’nden, Zonguldak ve Kozlu Belediye Başkanlarının ve İl Trafik Komisyonu’nun toplanıp hız limitinin 60-70 olmasını talep ediyoruz. Çünkü orada 50 ile gitme şansımız yok. Ama yetkililer buna bir çözüm bulmuyorlar. Bunun çözülmesini talep ediyoruz.

356 TL ceza yedim, bu para benim çoluk çocuğumuzun rızkı. Artık yolda giderken önümüzdeki aracı değil, radar takip eder hale geldik. Bu da kazalar yapmamıza sebep oluyor” diye konuştu.

Karayolları Trafik Yönetmeliği ile yerleşim yerleri içindeki hız limitleri 50 kilometre olarak belirlenmiş ve Ulaşım Koordinasyon Merkezleri (UKOME) ile İl Trafik Komisyonlarına yerleşim yerleri içindeki hız limitlerini 20 kilometreye kadar artırma yetkisi verilmişti.

UKOME ile İl Trafik Komisyonları, birçok şehir içi ana yolda hız sınırını 20 kilometre arttırarak, 70 kilometreye çıkarmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi Başkanlığı, yerleşim yerleri içerisindeki trafik sıkışıklığını azaltmak ve akıcılığı sağlamak amacıyla diğer ülkelerde olduğu gibi şehir içinde bulunan ve şehirlerarası yolların standartlarına sahip olan bölünmüş karayollarında hız sınırının arttırılmasına olanak sağlayan düzenleme hazırladı.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra UKOME veya İl Trafik Komisyonlarınca karar alınması halinde yerleşim yeri içindeki bölünmüş yollarda hız sınırı 70 kilometreden 80 kilometreye çıkarılabileceği açıklanmıştı.

Editör: Pusula Gazetesi