30 Mart yerel idareler seçimlerinde göreve seçilen Ereğli Belediye Meclis üyeleri, ilk toplantılarını dün yaptı. Yönetmelikler gereği, mazbataların alınmasını takip eden 5&[#]8217;inci gün ilk toplantısını yapmak zorunda olan Belediye Meclis üyelerinin ilk buluşması, Atatürk Kültür Merkezi&[#]8217;nde gerçekleşti. Tüm Belediye Meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıyı çok sayıda vatandaş da izledi.

Yoğun bir gündemle toplanan meclisin açılışında, gündem dışı bir konuşma ile duygularını dile getiren Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yerel yönetimdeki yeni dönemin Ereğli için hayırlı olması temennisinde bulunurken, 2019 yılına kadar görev yapacak tüm meclis üyelerine başarılar diledi. Temel amacın Ereğli insanına hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet etmek olduğuna vurgulayan Başkan Uysal, her meclis üyesinin de aynı duyguya sahip olduğuna ve bu ilke etrafında bütünleşerek çalışacaklarına inandığını kaydetti.

Toplantının gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından komisyon seçimleri yapıldı. Ereğli Belediye Meclisi Katip üyeliklerine AK Parti Grubu Meclis üyelerinden Hasan Pınarcık ve Turgay Aydın seçilirken, Meclis 1&[#]8217;inci Başkanvekili AK Parti Grubu&[#]8217;ndan Nazım Erdoğan, 2&[#]8217;nci Başkanvekili de yine AK Parti Grubu&[#]8217;ndan Sezai Meriç oldu.

Ereğli Belediye Meclisi&[#]8217;nin Encümenleri de; yapılan gizli oylama sonucu 18&[#]8217;er oy alan AK Parti Grubu&[#]8217;ndan Esra Alpago, Halil Bozkuş ve Fevzi Mazlum oldu.

Ereğli Belediye Meclisi İhtisas Komisyonları da şu isimlerden oluştu:

Plan ve Bütçe Komisyonu: İhsan Yazıcıoğlu, Muhammet Şentürk, Fevzi Mazlum (AK Parti), Fehmi Karaarslan, Serkan Yalçın (CHP)

Hukuk İşleri Komisyonu: Nazım Erdoğan, Salih Kumaş, Yusuf Kalay (AK Parti), Özkan Özyağcı, Adil Ateş (CHP)

İmar Komisyonu: Esra Alpago, Mehmet Erdoğan, Ayhan Atay (AK Parti), Nezih Anıl, Şerif Sertan Ocakçı (CHP)

Meclisin ilk toplantısında Ereğli Belediyesi&[#]8217;nin 2013 yılı faaliyet raporu da ele alındı. Slayt eşliğinde meclis üyelerine anlatılan rapor açık oyla oylamaya sunuldu. AK Partili meclis üyelerinin 18 ret oyuna rağmen 14 kabul oyu alan rapor, ret için gerekli olan 2/3 salt çoğunluk sağlanamadığı için kabul edildi.

Ereğli Belediye Meclisi&[#]8217;nin toplantısında Tarihi Kentler Birliği&[#]8217;nde Ereğli Belediyesi&[#]8217;ni temsil edecek üye olarak AK Partili Esra Alpago&[#]8217;yu seçerken, Zonguldak İl Özel İdareler Altyapı ve Temel Hizmetler Birliği Temsilcisi olarak da yine AK Partili Eyüp Karaarslan seçildi.

Gündem maddelerinin tamamının görüşülmesinden sonra da Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 31 Belediye Meclis üyesine de rozetlerini takarak, görevlerinin hayırlı olması dileğinde bulundu. Belediye Meclis üyeleri, toplantı sonrasında ayrıca AKM önünde toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

UYSAL, MECLİS ÜYELERİNE YEMEK VERDİ

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilk toplantısını gerçekleştiren Belediye Meclisi&[#]8217;nin tüm üyeleri ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Belediye Meclis üyelerini, ilk toplantının ardından Polisevi&[#]8217;nde konuk eden Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bu tavrıyla da Ereğli&[#]8217;ye en güzel hizmetin verilebilmesi adına bütünlük oluşturulması gerektiği mesajını verdi. Meclisin ilk toplantısı ve toplantı sonrasında gerçekleştirilen öğle yemeği ile ilgili olarak Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, şunları söyledi:

&[#]8220;30 Mart yerel idareler seçimleri ile göreve gelen 31 Belediye Meclis üyesi arkadaşıma en kalbi duygularımla başarılar diliyorum. Biz Ereğli&[#]8217;ye ve bu memlekette yaşayan her yurttaşımıza en iyi hizmeti getirebilme hedefi ve azmi ile göreve talip olduk. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımın da aynı duyguyu samimiyetle paylaştıklarına inanıyorum. Bu meclis ilk toplantısını gerçekleştirdi ve hizmet yoluna çıktı. 5 yıl sürecek bu birlikteliğimizin hem bizler hem de ilçemiz halkı için milat olmasını dilediğimiz bu özel günün güzel bir hatıraya sahip olması için öğle yemeğinde bir araya geldik. Bu yemekte de tüm arkadaşlarımla samimi duygularımı paylaşma fırsatını buldum. Yeni meclisin Ereğli&[#]8217;nin menfaatine olan çok sayıda çalışma ve hizmete imza atacağına yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerimle birlikte bir kez daha her iki parti grubunda görev yapacak meclis üyeleri ve belediyemizde çalışan tüm mesai arkadaşlarıma üstün başarılar, saygıdeğer vatandaşlarımıza da huzurlu bir gelecek diliyorum.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi