‘Beni kimse tehdit edemez’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, ölümlü tehdit edildiği yönünde basında çıkan haberleri yalanladı.

Kimsenin tehdit etmediğini ve kimseden de korkusu olmadığını ifade eden Başkan Uçar, kendisine gönderilen mesajların tehdit içerikli değil, “Belediye başkan adayı olarak Seçkin Özdemir’i görmek isteriz” şeklinde olduğunu vurguladı.

Uçar, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bu tip yazılanlara gülüp geçmek istiyorum. Böyle bir açıklamayı üzülerek okudum. Böyle bir şey yok, olamaz da. Beni hiç kimse tehdit edemez ve kimseden korkum yoktur. Yaptığım her işi doğru, düzgün yapıyorum. Hiç kimseye verilemeyecek hesabım da yoktur. Bu yüzden herhangi biri tehdit edecek, baskı yapacak, üzerimize gelecek, sosyal sitelerle bu tip şeyleri yapacak hiç kimsenin gücü yoktur. Ben vatandaşların sorunlarıyla, problemleriyle mücadele eden, çözmeye çalışan kişilerden biriyim. Hiç kimseye de yapılamayacak şeylerin yapılması konusunda da önayak olmuş kişi değilim. Önemli bir süreç geçiriyoruz ve aday adaylığının belirlenmesi sürecinde aday arkadaşlarımızın yapmış oldukları bir takım açıklamaları başka yerlere taşımak doğru değildir. Beni kimse tehdit etmedi, edemez. Benim okuduğum yazılarda şahsıma atfen sadece bir takım mesajlar gönderildiğini söylemiş. Evet, mesajlar gönderilmiş ama ‘belediye başkan adayı olarak Seçkin Özdemir’i görmek isteriz’ şeklinde mesajlar geldi ve bu mesajların içerisinde asla ve asla tehdit unsuru bir şey yoktur.”

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE SANTRALLERİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ ERTELENDİ”

Başkan Hamdi Uçar, CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün ÇATES’in özelleştirme tarihinin seçimden sonraya alınmasının sebebini “seçim yatırımı olarak” değerlendirmesi ve bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a soru önergesi yöneltmesiyle ilgili ise, “ÇATES’in özelleştirme ihalesinin ertelenmesi, sadece ÇATES’e ait bir karar değildir. Tüm Türkiye’deki santrallerin özelleştirilmesin ertelenmesi konusudur. Zaten ÇATES’in özelleştirilmesi uzun zamandır gündemdedir. Bunu seçim esnasında siyasi malzeme yapmak, ancak Cumhuriyet Halk Partililere yakışır. Bu tür dedikodularla, spekülasyonlarla siyasi gündemi belirlemeye çalışırlar. Özelleştirmeyle ilgili süreç Türkiye’de hızlı bir şekilde devam ediyor. ÇATES’in özelleştirilmesi seçimden önce de olabilir, sonra da olabilir. Netice itibariyle özelleştirme içerisine alınmış kurumlardan bir tanesidir. Bunu farklı yerlere çekmenin çok bir anlamı olmadığını, buraya çeken insanlarında herhangi bir tavsiyelerinin, önerilerinin olmadığını, sadece seçim süreci içerisinde kendilerine ‘katkı sağlayabilir mi?’ çabası içerisinde olduklarını gösteriyor” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi